Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2008 - Anul XIII, nr. 292 (3973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şi la noi

Tone de carne cu dioxină, consumate în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Carnea contaminată cu dioxină, ajunsă în ţară în cantităţi impresionate, a fost distribuită şi vândută şi pe piaţa din Suceava, fiind vorba de mai mult de trei tone procesate de unităţile din judeţ şi distribuite, în mare parte, tot pe piaţa din Suceava.

Miercuri dimineaţă, după ce Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a anunţat că pe teritoriul ţării a fost introdusă carne de porc contaminată, adusă din Irlanda, conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava şi-a trimis echipele în teritoriu, pentru a verifica intrările de carne de porc în judeţ din ultimele luni.

În urma controalelor făcute rezultă că de la începutul lunii octombrie, mai multe unităţi de procesare din judeţul Suceava au preluat, de la un depozit din Cluj-Napoca, 3.129 de kilograme de carne de porc contaminată. După ce a fost procesată, carnea a fost vândută în Suceava şi în alte două judeţe, însă cea mai mare parte a cantităţii a fost livrată în magazine din judeţul nostru. Miercuri, în momentul în care sanitar-veterinarii au început verificările, pe piaţă au mai fost găsite doar 75 de kilograme de carne, la o unitate care primise jumătate de tonă de carne, restul cantităţii fiind deja vândută.

Doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, a refuzat să precizeze în ce localitate şi la ce societate a fost găsită cantitatea de carne aflată încă pe piaţă. El a precizat doar că marfa de acest gen a fost vândută în tot judeţul şi a dat asigurări că în momentul de faţă în judeţ nu mai există carne contaminată de origine irlandeză. Controalele sanitar-veterinarilor continuă însă, trecându-se la verificarea ieşirilor de carne de porc din judeţ.

 

Pericol de cancer 

În ciuda faptului că sute de tone de carne contaminată a fost consumată în România, conducerea autorităţii naţionale sanitar-veterinare a încercat să liniştească populaţia, argumentul fiind că produsul brut venit din Irlanda a intrat mai întâi la procesare şi abia apoi a fost distribuit la vânzare, condiţii în care nu ar exista un risc în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei.

Cea mai frecventă problemă de sănătate după îngurgitarea dioxinei este acneea severă, care se manifestă prin leziuni care apar în special la nivelul feţei si părţii superioare a corpului. Alte efecte ale expunerii la o cantitate mare de dioxină sunt iritaţii ale pielii, creşterea excesivă a părului pe corp, depigmentarea sau deteriorarea lobului mijlociu al ficatului. De departe însă, cel mai grav efect al dioxinelor asupra organismului uman este apariţia cancerului la adulţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tone de carne cu dioxină, consumate în judeţ.
 Vizualizări articol: 3888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 9 voturi
Tone de carne cu dioxină, consumate în judeţ4.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dioxina trimis de
(12 dec 2008, 11:50:02
dragi romani din suceava mai aveti un motiv intemeiat sa dati in judecata statul roman , autoritatea sanitar veterinara, pentru modul cum isi indeplineste atributiunile de serviciu.

va faceti analiza medicala , sunteti intoxicati cu dioxina , mai aveti o bucata de carne de porc prin frigider contaminata cu dioxina si procesul e ca si castigat !!!!

e atat de simplu de demonstrat in UNIUNEA EUROPEANA si atat de simplu de cerut bani multi drept despagubire ...

2.   TRAVESTIT IN PERSOANA IRESPONSABILA trimis de
(12 dec 2008, 11:59:39
DE CE SUNT TINUTE SECRETE NUMELE SOCIETATILOR CARE AU PROCESAT/DISTRIBUIT CARNE CONTAMINATA?

EXISTA INTERESE?

CUM E POSIBIL CA IN TIMP CE TARI DIN UE AFIRMA CA ACEASTA CARNE E PERICULOASA SI DREPT URMARE AU RETRAS-O DE PE PIATA, LA NOI VINE O INSTITUTIE CARE E PLATITA DIN BANII NOSTRI SA NE APERE SANATATEA SI STRIGA CA NU E NICI UN PERICOL, NU DA NUMELE UNITATILOR PROCESATOARE SAU SE BALBAIE CA NU SE STIE UNDE A AJUNS CARNEA INFESTATA.

SEFUL ANSVA A AFIRMAT CA NU RASPUNDE DE CARNEA AJUNSA LA COMERCIANTI ILEGALI. DE CE NU SE TRAVESTESTE UN ANUME DOMN IN INSPECTOR CU RESPONSABILITATI REALE PENTRU CA POPULATIA SA FIE LINISTITA?
2.1  RE: TRAVESTIT IN PERSOANA IRESPONSABILA trimis de
(12 dec 2008, 19:31:26
VOR SA APERE INTERESELE ANUMITOR FIRME. NORMAL ERA SA SE COMUNICE POPULATIEI FIRMELE CARE AU PROCESAT CARNEA. ASA , DACA MAI AVEAM PRODUSE PERICULOASE IN FRIGIDERE SAU CINGELATOARE, LE PUTEAM ARUNCA. VREM SA FIM PROTEJATI, NU MINTITI !!!
3.   Romania infestata ! trimis de
(12 dec 2008, 12:37:21
MOSULE DAC tine MINTE niste cuvinte , suntem o tara de spagari , toata lumea ia spaga

de la portar pana la director de institutie , aia nu au facut verificari , au luat banul si tac din gura , treaba e musamalizata , eu ma gandesc serios la emigrare , renunt la cetatenia romana si ma duc intr-o tara mai avansata , am sa aplic pentru emigrare pentru mai multe tari . poate voi reusi sa scap de ROMANIA !!!!
4.   FALIMENT IRLANDEZ trimis de
(12 dec 2008, 21:30:06
ESTE ADEVARAT CA IN IRLANDA SE PRACTICA ASA CEVA, dar este la ei. LA NOI NU AR TREBUI. SISTEMUL SANITAR - VETERINAR (care ia spaga pentru deschiderea oricarui butique unde se vind produse din carne) NU FACE NIMIC DIN DIVERSE MOTIVE. A fost dat pe net acu doua luni - ABIA DE CATEVA ZILE A APARUT CA DIN SENIN SI IN MASMEDIA. DE CE ?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei