Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2008 - Anul XIII, nr. 292 (3973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Steaua, cimitir al tinereţii lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cimitir de fotbalişti, asta a ajuns Steaua. Iar drept consecinţă, cimitir al fotbalului. Cu o singură victorie de mai bine de două luni încoace, şi aceea printr-un noroc chior de ambii ochi, Steaua a ajuns antireclamă pentru jocul de fotbal. Contrar logicii normale, Dorinel se prezintă mai prost acum decât atunci când a preluat echipa. Dar logica normală nu are a face cu ceea ce se petrece de atâta amar de vreme la Steaua. Iar când spun Steaua, mă refer la ceea ce a făcut acest Gigi Becali din club. Un loc unde se îmbâcsesc minţi, de unde sportivii şi antrenorii sunt în stare de orice pentru a evada, inclusiv prin canalul colector al latrinei, ca în filmele americane. Deşi putea nutri aspiraţii mai înalte, Paraschiv s-a retras patriarhal la ţară, adică în Serie B italiană şi îl putem crede că acolo s-a împăcat cu sine, aşa cum dă de înţeles şi Neşu la o echipă de pluton din Olanda. Dacă nu e împlinire sufletească, nimic nu e. Meciurile din Liga Campionilor nu compensează chiar orice.

Nu m-aş grăbi să arunc cu noroi asupra jucătorilor, fie ei români sau străini. Deunăzi auzeam un oarecare tânăr jucător de aiurea debitând clişeul ăla cu visul oricărui fotbalist de a juca la Steaua. Pe ce lume o trăi oare?! Îmi vine să-i spun să-şi bage visul ăla undeva, noroc că mă abţin... Păi transferul la Steaua i-a nenorocit ca fotbalişti pe majoritatea celor transferaţi. Surdu era un internaţional pomiţător de tineret la Braşov, apoi unul dintre puţinii titulari români de la CFR. Rada era jucător de bază la Rapid. Neaga era om de gol la coreeni pe un salariu princiar. Apoi acest Semedo... Chiar aşa slab să fie portughezul, judecat în absolut?! L-au implorat suporterii CFR-ului să nu plece, iar faptul că a fost regretat poate fi suficient. Pentru că l-a mai trecut Ando la repaus pe bancă i s-au umflat muşchii şi a vrut el "să demonstreze". E, uite acu' q.e.d.! Ca mai mereu, mai binele e duşmanul binelui. L-am uitat pe Bădoi, care recunoştea că o dată s-a gândit şi el la bani în carieră, şi i-a fost fatal. Goian şi Ghionea doreau să se ducă şi ei învârtindu-se, dar li s-a bagat pumnul în gură. Abia acum, cu criza asta, poate li se va permite, de nevoie.

Iar faza cu Arthuro a pus capac la toate! Avea dreptate şi Adrian Ilie când era atacat că a transferat petarde: dacă e aşa slab Arthuro, câte meciuri aţi câştigat fără el?! Dar să-ţi tai singur craca de sub picioare şi să anunţi o accidentare fictivă, apoi să recunoşti că i-ai reziliat contractul chiar înainte de un meci decisiv, la care nu existau atacanţi disponibili în lot, asta cum s-o numi?! Nici nu mă obosesc să caut eufemism pentru prostie!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, cimitir al tinereţii lor.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Steaua, cimitir al tinereţii lor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei