Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2008 - Anul XIII, nr. 292 (3973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furturi

Marile magazine din Suceava, ţinta hoţilor voiajori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cele mai multe dintre furturile înregistrate în hypermarketurile şi mall-urile din municipiul Suceava sunt comise de persoane din afara judeţului, care obişnuiesc să călătorească prin ţară şi să sustragă diverse bunuri din magazine. În cazul lor nu se poate vorbi însă de hoţi profesionişti, de regulă fiind vorba de persoane care fură pentru a supravieţui. Bunurile vizate de aceştia sunt din categoria alimente, dulciuri şi băuturi alcoolice. În alte cazuri hoţii încearcă să fure bunuri electronice de dimensiuni mici (gen camere video), dar foarte valoroase.

Printre hoţii prinşi la furat în marile magazine s-au numărat, în ultima perioadă, indivizi din Cluj Napoca, Caraş-Severin, Iaşi, Bacău sau Botoşani. „De obicei aceşti indivizi nu au antecedente penale. După ce îi verificăm însă, vedem că au pe rol fapte de furt asemănătoare. Fiind vorba de prejudicii mici, ei nu ajung să fie condamnaţi şi astfel nu figurează cu antecedente penale”, a explicat comisarul şef Corneliu Jureschi, şeful Poliţiei municipiului Suceava. Acesta spune că furturile din marile magazine ale Sucevei nu reprezintă un fenomen (25-30 de cazuri într-un an de zile) însă, pe fondul apariţiei celor două mall-uri în oraş, trebuie luate măsuri pentru descurajarea celor care şi-ar putea face un obicei din a fura din hypermarketuri.

 

Mulţi hoţi fentează sistemele de siguranţă

Toate hypermarketurile şi mall-urile au angajaţi agenţi de pază, care supraveghează persoanele aflate în magazin. Cel mai adesea, hoţii sunt observaţi pe camerele de luat vederi ale unităţii sau sunt opriţi după ce sistemele de siguranţă de la ieşirea din magazin avertizează agenţii că o persoană are asupra sa un bun cu care nu a trecut pe la casă. Imediat ce reţin un suspect şi au indicii că este vorba despre un furt şi nu de o eroare a unui client ori a unui vânzător, agenţii au obligaţia de a anunţa poliţia, care face cercetări şi întocmeşte actele de constatare a furtului.  

Comisarul şef Jureschi crede că mulţi hoţi reuşesc să fure bunuri fără a fi identificaţi, în ciuda bunelor condiţii de securitate asigurate de administratorii magazinelor.

„Periodic, ţinem legătura cu administratorii magazinelor, ne întâlnim cu ei şi cu reprezentanţii firmelor de pază, discutăm despre modul de operare al hoţilor şi încercăm să prevenim furturile, atât din partea hoţilor, cât şi din partea angajaţilor, care au avantajul de a cunoaşte foarte bine sistemele de securitate”, a mai spus comisarul şef.

 

De la lame de ras şi tampoane, la televizoare

Printre bunurile furate de-a lungul timpului din hypermarketuri, dar recuperate în scurt timp de agenţii de pază, se numără lame de ras, gume de mestecat, tampoane şi televizoare.

În cazul acestora din urmă, un individ le-a pus într-un cărucior şi pur şi simplu a încercat să iasă cu ele pe lângă o casă, bazându-se pe faptul că acestea nu aveau ataşate sisteme de siguranţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marile magazine din Suceava, ţinta hoţilor voiajori .
 Vizualizări articol: 2549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marile magazine din Suceava, ţinta hoţilor voiajori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei