Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2008 - Anul XIII, nr. 292 (3973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Apel public

Termica Suceava, la un pas de a fi îngropată de datorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a lansat ieri un apel public către suceveni, de a-şi plăti consumul curent de energie termică, dar şi datoriile, pentru ca oraşul să nu rămână fără căldură în plină iarnă.

El a precizat că deşi s-au făcut contractele pentru achiziţionarea combustibilului necesar, din cauza scăderii încasărilor şi mai ales a datoriilor foarte mari nerecuperate de la populaţie şi de la bugetul de stat, nu sunt bani cu care să poată fi achitate transporturile de huilă.

“Fac un apel la cetăţenii municipiului Suceava, să facă un efort în această perioadă, să îşi plătească facturile la termoficare, pentru că este o situaţie mai delicată. Nu trebuie să ne panicăm, vom avea căldură în această iarnă, pentru că au fost încheiate contracte de furnizare a combustibilului necesar, dar dacă nu se încasează şi banii necesari, nu vom avea cu ce îl plăti. Mai mult, cele 47 de miliarde de lei vechi care trebuiau să fie date de la stat, drept subvenţie la achiziţionarea de combustibil, nu au fost acordaţi încă, ceea ce dovedeşte încă o dată că Guvernul nu îşi respectă plăţile către autorităţile locale, chiar şi când e vorba de un domeniu sensibil, precum încălzirea populaţiei”, a spus Ion Lungu.

Acesta a precizat că în ultimele două luni, municipalitatea suceveană a achitat către Termica peste 30 de miliarde de lei vechi din datoriile existente, în acest fel dorind să facă front comun cu populaţia, la achitarea datoriilor şi facturilor curente, în aşa fel încât să poată fi plătite vagoanele cu cărbune care se livrează în această perioadă.

 

Termica, privatizată sau desfiinţată

Problemele financiare ale Termica se datorează atât subvenţiilor neîncasate de la bugetul de stat, cât şi de la bugetul local, pe parcursul a mulţi ani, cât şi datoriilor imense acumulate de populaţie, prin neplata facturilor.

În prezent, datoriile populaţiei către Termica depăşesc 9 milioane de lei (90 de miliarde lei vechi), iar încasările din ultima perioadă sunt cele mai slabe din ultimii ani, fiind cu 15- 20 % mai mici decât în aceeaşi perioadă a anilor trecuţi.

“Din primăvară trebuie să luăm o decizie capitală în ceea ce priveşte funcţionarea societăţii de termoficare. Vom încerca o privatizare a Termicii, în interesul comunităţii şi al municipalităţii,  dar în măsura în care acest lucru nu va reuşi, Doamne-fereşte, nu avem altă soluţie decât să restrângem activitatea la CAF-urile din spatele Ambro”, a concluzionat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica Suceava, la un pas de a fi îngropată de datorii.
 Vizualizări articol: 1632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Termica Suceava, la un pas de a fi îngropată de datorii2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei