Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Explozii filmate

Depozit de muniţie, aruncat în aer de pirotehnişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Sutele de elemente de muniţie ridicate în ultima perioadă de pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, de prin judeţ, au fost aruncate în aer, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un poligon din Botoşani.

Potrivit căpitanului Dan Baltaru, din cadrul ISU Suceava, misiunea de distrugere a muniţiei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial s-a desfăşurat în cursul zilei de vineri, în poligonul din localitatea Copălău, special amenajat pentru astfel de acţiuni.

„Au fost transportate pentru distrugere un număr de 155 de grenade de mână, 32 de proiectile artilerie, diferite calibre, zece bombe de aruncător, 73 de cartuşe de infanterie, cinci focoase artilerie, 30 de bombe de aviaţie şi 16 pachete explozive”, a declarat Baltaru, precizând că pentru distrugerea muniţiei s-au folosit nu mai puţin de 30 de kilograme de trotil, şase capse detonante electrice şi zece metri liniari cablu electric bifilar.

Una dintre cele mai mari asanări de muniţie de război în care au fost implicaţi pirotehniştii a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când, în curtea casei unei familii din comuna Cârlibaba, specialiştii ISU Suceava au găsit, sub pământ, zeci de bombe de aviaţie şi cartuşe de infanterie, corpuri explozive şi sute de grenade de mână, ofensive şi defensive.

Elementele de muniţie, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost descoperite de proprietarii terenului „minat”, pe când încercau să facă o cale de acces spre un iaz pe care vroiau să-l sape.

„Indiferent de starea fizică sau de vechimea elementului de muniţie, pericolul ca acesta să fie activ şi să producă explozie este maxim, prin urmare orice operaţiune asupra muniţiei neexplodate trebuie să fie executată numai de către personal specializat, cu respectarea strictă a procedurilor de securitate”, atrag atenţia specialiştii ISU Suceava, cerându-le tuturor celor care găsesc elemente de muniţie să sune imediat la 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depozit de muniţie, aruncat în aer de pirotehnişti.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Depozit de muniţie, aruncat în aer de pirotehnişti1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei