Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele, de acord cu majoritatea principiilor de elaborare a proiectului de salarizare unitară

Luni, 27 Octombrie 2008 (19:00:05)
Reprezentanţii sindicatelor sunt de acord cu majoritatea principiilor care vor sta la baza proiectului de salarizare unitară a bugetarilor şi cu termenul de şase luni până la apariţie propus de Guvern, urmând ca partenerii sociali să aducă amendamente la proiect în această săptămână.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Romulus Niţă, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, la finalul întâlnirii de la Guvern, că partea sindicală a fost de acord, în mare parte, cu principiile care vor sta la baza noului proiect privind salarizarea unitară a bugetarilor.

"Potrivit proiectului propus de Guvern, salariul de bază va fi cel preponderent, iar sporurile vor însuma maximum 30 la sută, ceea ce este foarte bine", a precizat Niţă.

Sindicaliştii nu sunt însă de acord ca salarizarea să fie legată de productivitatea muncii, element care este greu de definit, în opinia reprezentanţilor angajaţilor.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, că proiectul legii salarizării în sectorul bugetar ar trebui să prevadă, ca principiu, diminuarea raportului între salariul de bază minim şi salariul de bază maxim, precum şi recunoaşterea performanţelor individuale.

Ea a arătat că un studiu al Băncii Mondiale include unele principii care ar trebui cuprinse în proiectul legii salarizării bugetare, respectiv supremaţia legii, echitate şi coerenţă, motivarea activităţii, recunoaşterea performanţelor individuale, diminuarea raportului între salariul de bază minim şi salariul de bază maxim.

"Este nevoie de un proiect de lege privind salarizarea unitară a personalului bugetar. Vă propun un set de principii care poate fi modificat, completat. Din momentul în care veţi agrea aceste principii, Ministerul Muncii va începe să lucreze la proiectul de lege", a spus ministrul Muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele, de acord cu majoritatea principiilor de elaborare a proiectului de salarizare unitară.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sindicatele, de acord cu majoritatea principiilor de elaborare a proiectului de salarizare unitară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei