Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instanţa a decis

Fetiţa crescută de bunicul septuagenar, preluată de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O fetiţă în vârstă de aproape cinci ani, crescută de bunicul septuagenar, a ajuns în grija statului. Aceasta a fost decizia instanţei judecătoreşti, la finele unui proces înaintat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Bătrânul este bolnav şi nu poate să mai aibă grijă de minoră.

Bunicul fetiţei, Dumitru Andonie, în vârstă de 76 de ani, nu a fost de acord să se despartă de nepoţica sa, dar instanţa i-a luat copilul.

„În ultima perioadă, bătrânul nu mai colabora cu nici o autoritate, nici cu noi, nici cu Primăria Suceava. Apela la aceste instituţii doar când avea nevoie de bani. Vecinii au sesizat în repetate rânduri că fetiţa se află în situaţie de risc. Bătrânul era debranşat de la curentul electric şi de la gazele naturale. A improvizat de mai multe ori instalaţii electrice, fapt care i-a speriat pe vecini. Oricând se putea întâmpla o nenorocire”, ne-a spus şefa Serviciului de evaluare a situaţiei de risc pentru copil din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Veronica Măciucă. În acest moment, fetiţa se află în grija unui asistent maternal profesionist.

 

Şi-a crescut singur fiica, apoi nepoata

Bunicul minorei a făcut eforturi mari pentru a-i oferi tot ce este necesar nepoatei, după ce mama sa a părăsit-o. Tânăra a dat naştere fetiţei când era elevă în clasa a XI-a la un liceu sucevean. Tatăl ei i-a oferit tot sprijinul pentru a păstra copilul. Nu ar fi fost pentru prima dată când acest om îşi asuma răspunderea creşterii unui copil. O mai făcuse o dată, cu ani în urmă, când soţia sa l-a părăsit lăsându-i în grijă şi copilul, pe Jana, în vârstă de doar trei ani. În toată această perioadă cazul acestei familii a fost monitorizat de către Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava.

 

Păianjeni şi miros de mucegai

Din păcate, starea de sănătate a bătrânului s-a agravat şi nu mai putea duce povara creşterii unui copil. Fiica bătrânului este plecată în străinătate. De supărare, dar şi din cauza bolii, bărbatul se izolase, aproape că nu mai deschidea uşa nimănui, îşi ţinea nepoata în întuneric şi frig. Apartamentul cu două camere în care locuia fetiţa împreună cu bunicul nu era un mediu adecvat creşterii unui copil.

Pereţii camerelor sunt înnegriţi de fum, cu pânze de păianjeni, porţiuni de igrasie şi un miros neplăcut. Hainele sunt adunate neglijent în mai multe locuri din casă, mâncarea este pregătită pe un aragaz alimentat la o butelie, totul este vechi, improvizat, iar timpul şi-a pus amprenta peste acest cămin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa crescută de bunicul septuagenar, preluată de stat.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Fetiţa crescută de bunicul septuagenar, preluată de stat2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei