Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Băişanu: „PNL a reuşit să dezvolte România”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că strategia Guvernului liberal pentru următorii patru ani se bazează pe stimularea creşterii economice, şi mai puţin pe consum. El a arătat că viitorul proiect de buget va fi conceput pe baza unei creşteri economice de 6%, iar printre domeniile în care vor fi suplimentate sumele pentru dezvoltare sunt educaţia şi sănătatea.

Făcând un bilanţ al guvernării PNL din ultimii patru ani, Alexandru Băişanu a arătat că în anul 2004 salariul mediu brut era de 818 lei, în timp ce în 2004 acesta a ajuns la 1.700 lei. El a subliniat că în cursul anului viitor salariul mediu brut va ajunge la cifra de 1.865 de lei. De asemenea, liderul PNL Suceava a precizat că în acest an a crescut şi valoarea punctului de pensie, care va ajunge, de la 697 de lei, la 763,7 lei.

„În ceea ce priveşte piaţa muncii, aceasta a câştigat 740.000 de locuri de muncă, iar anul viitor vom depăşi pragul de cinci milioane de angajaţi. Şi astfel reuşim, încet-încet, să demonstrăm că România poate să aibă locuri de muncă. Şi mai mult, numărul celor care muncesc va fi mai mare faţă de pensionari, pentru a avea posibilitatea de a susţine întreaga economie naţională şi creşterea economică”, a declarat Băişanu.

 

În 2009, educaţia va primi cu 31% mai multe fonduri decât anul acesta

Liderul PNL Suceava a mai precizat că în anul 2009, bugetul alocat pentru educaţie va fi cu 31% mai mare decât cel de anul acesta. El a arătat că pentru al doilea an consecutiv, educaţia va primi 6% din Produsul Intern Brut al României. În acelaşi timp, Băişanu a arătat că Ministerul Sănătăţii va primi 4% din PIB, cu o creştere de 17% a sumelor faţă de cele din anul 2008.

Liberalul sucevean a mai spus că PNL îşi propune, pentru următoarea guvernare, continuarea măsurilor privind relaxarea fiscală, prin reducerea contribuţiilor sociale care ar urma să fie plătite de angajatori. Nu în ultimul rând, el a precizat că liberalii vor susţine în continuare legea de scutire de la plata impozitelor a câştigurilor din tranzacţii cu valori imobiliare.

„Toate aceste cifre scot în evidenţă faptul că PNL, partid de dreapta, este un partid al faptelor, al cifrelor, al unei evoluţii pozitive. Nu numai la nivel politic, cât şi la nivel macroeconomic, acest lucru fiind demonstrat prin cifre şi calcule care nu pot fi de neglijat. Raportându-ne la evoluţia economică şi politică a României în perioada guvernării de stânga, în care toate cifrele demonstrau că trendul este descrescător, în această perioadă, 2004 – 2008, avem o creştere economică vizibilă şi substanţială”, a încheiat Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: „PNL a reuşit să dezvolte România”.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Băişanu: „PNL a reuşit să dezvolte România”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atat de tarziu....sau atat de repede... trimis de
(27 oct 2008, 13:07:57
Oare sa fi uitat domnul baisanu ca, la alegerile trecute, atunci cand negocia cu PSD-ul local anumite "pozitii" in calitate de lider local al PC, pentru el PNL-ul era un partid "de nimic" care nu avea nicio sansa sa conduca Romania cum trebuie?

Si despre care "guvern liberal pentru urmatorii patru ani" face vorbire?

Unul mai bun sau mai rau decat actualul? Tot unul de 20% sustinere in parlament? Sau va avea grija ca si PNL-ul sa ajunga la cota PC-ului....

Cat de buimaciti trebuie sa fie liberalii suceveni (cati or mai exista cu adevarat) daca accepta astfel de sefi care, pana mai ieri, in cardasie cu lideri PSD locali, ii facea albie de porci ?

Oare patru ani sunt atat de multi pentru unii si atat de putin pentru altii?

Cat de "conservator" trebuie sa fii ca sa conduci o formatiune liberala sau cat de "liberal" trebuie sa fii ca sa accepti o conducere "conservatoare" (sau "conservata")?!!

Disperarea te poate duce oriunde.....

2.   Adevarat trimis de
(27 oct 2008, 14:33:44
Ce ai spus este adevarat. Din pacate asta este situatia. Dar sa nu disperam, dupa parlamentare lucrurile vor intra pe fagasul normal. Atunci nu vom mai auzi de liberalii astia VOPSITI.
3.   "P.N.L." sau afacere politica. trimis de
(29 oct 2008, 18:32:51
Nu stiu sincer ce sa mai cred? Cei patru ani de guvernare a oricarei formatiuni politice nu va aduce nimic nou pentru oamenii de rand. Sa nu uitam ca prindem (alaturi de alesii nostri) doi ani de crack financiar in plin. Ca politica poate ca merge dar ca afacere nu. Mai bine ca profesor universitar (dar nu ca D.Voiculescu) desi salariile au fost suspendate pana la anul de P.N.L. Dar nu asta era problema. ENIGMA - politica sau afacere ??? !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei