Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mişcări de protest

Asistenţii medicali suceveni strâng semnături pentru grevă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Judeţeană Sindicală Sanitas (UJSS) Suceava strânge semnături în vederea declanşării unor acţiuni de protest, începând cu prima parte a lunii noiembrie. Liderul acestei structuri sindicale, Ana Ionescu, a arătat că asistenţii medicali se pregătesc de grevă în eventualitatea în care ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, nu le va prezenta o ofertă de creştere salarială până la data de 3 noiembrie, aşa cum a promis.

„De mâine (n.r. - astăzi), începem să adunăm semnături”, a spus preşedintele UJSS Suceava, adăugând că în cazul în care nu se va întâmpla nimic concret, pe data de 4 noiembrie va fi organizat un miting în Capitală, urmat de o grevă generală pe 20 noiembrie.

 

3.000 de sindicalişti Sanitas, la Suceava

Reprezentanţii asistenţilor medicali au anunţat recent că, în cazul în care Guvernul nu le soluţionează revendicările, vor declanşa o serie de acţiuni de protest. Sindicaliştii solicită majorarea bugetului alocat sănătăţii în anul 2009, asigurarea resurselor bugetare pentru acordarea tuturor drepturilor salariaţilor în trimestrul IV 2008, creşterea veniturilor personalului din sistemul sanitar, majorarea salariilor de încadrare ale personalului din sănătate cu 50 - 60%, acordarea primei de vacanţă pentru personalul din sistemul sanitar, acordarea tichetelor de masă pentru toţi salariaţii din sănătate, negocierea şi completarea regulamentului de sporuri cu propunerile Federaţiei Sanitas după aprobarea bugetului pe anul 2009.

Ei mai cer completarea facilităţilor pentru personalul sanitar cu asigurarea gratuităţii pentru investigaţii clinice şi paraclinice, acordarea primei de stabilitate trimestrial şi aprobarea în regim de urgenţă în Parlament a OUG nr. 17/2008 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar.

UJSS Suceava numără aproximativ 3.000 de membri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenţii medicali suceveni strâng semnături pentru grevă.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Asistenţii medicali suceveni strâng semnături pentru grevă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei