Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Extindere

Consultant în dezvoltarea turismului de la CJ Suceava, transferat la Primăria Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Strategia de dezvoltare a turismului în judeţul Suceava, promovată de Consiliul Judeţean, include şi detaşarea unor consultanţi în acest domeniu în principalele oraşe ale judeţului, pe lângă primării. La Rădăuţi, primarul Aurel Olărean a avut o întâlnire pe această temă cu administratorul public din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, Petru Luhan.

Discuţiile au vizat prezentarea indicatorilor economici din turism, elaborarea unui plan de idei şi a unei liste de necesităţi în vederea implementării unui masterplan la nivel judeţean pentru a facilita posibilitatea de accesare a programelor cu finanţare europeană, informează biroul de presă al Primăriei Rădăuţi.

În calculele administraţiei rădăuţene intră creşterea numărului de turişti şi ridicarea mediei de şedere a acestora, în condiţiile în care, în acest an, au fost înregistraţi aproximativ 173.000 de turişti şi o medie de şedere de 2,4 nopţi/persoană, cu aproximativ 20% mai puţin decât în anul 2007.

Cauzele reducerii numărului de turişti au fost, după cum ne-a declarat, ieri, primarul Olărean, inundaţiile din vara acestui an şi faptul că nivelul serviciilor în zonă a rămas la nivelul anului 2000.

 

La concursul pentru postul de consultant sunt preferate persoanele din zona Rădăuţi

Cerinţa Consiliului Judeţean, prin administratorul public Petru Luhan, a fost de mobilizare în vederea demarării acţiunii de informare pentru depunerea de proiecte de finanţare din fonduri europene.

În acest sens va fi desemnat un reprezentant din partea Consiliului Judeţean care va funcţiona la nivelul Primăriei Rădăuţi şi va oferi consultanţă în domeniu, atât autorităţilor publice, cât şi persoanelor fizice şi juridice. Consultantul va fi angajat prin concurs la Consiliul Judeţean, fiind preferate persoanele cu domiciliul în zona Rădăuţi.

„Este necesar să ne adresăm unei game cât mai variate de turişti, pentru a cuprinde mai multe categorii de vârstă, sociale şi, implicit, promovarea mai multor domenii turistice prin asigurarea unor circuite complexe. Această întâlnire a constituit un prim pas în relaţia de colaborare dintre conducerea Primăriei Rădăuţi şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava, în vederea stabilirii unui plan strategic pentru dezvoltarea  turismului bucovinean prin utilizarea surselor de finanţare europene”, a mai spus primarul Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consultant în dezvoltarea turismului de la CJ Suceava, transferat la Primăria Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consultant în dezvoltarea turismului de la CJ Suceava, transferat la Primăria Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei