Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Perseverenţă

Ovidiu Neamţu candidează pentru şefia Spitalului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ovidiu Neamţu, suceveanul cu cel mai scurt mandat de manager general din istoria Spitalului Judeţean de Urgenţă, candidează pentru şefia acestei unităţi sanitare. Neamţu, care a ocupat fotoliul de director de la Spitalul Suceava în martie 2008, doar pentru două zile, întrucât a fost revocat din funcţie de Eugen Nicolăescu, s-a înscris la concursul pe care îl organizează Ministerul Sănătăţii Publice în perioada 26 octombrie – 4 noiembrie 2008.

Potrivit site-ului Şcolii naţionale de sănătate publică şi management sanitar, el este şi singura persoană care râvneşte la această funcţie, neavând nici un contracandidat.

Candidatura lui Ovidiu Neamţu pentru şefia celei mai mari unităţi sanitare din judeţ l-a luat prin surprindere pe directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a declarat că se aştepta ca la concurs să participe fostul şef al Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Suceava, Dan Fârţescu, deoarece acesta îşi exprimase intenţia în acest sens.

 

Dr. Doina Ganea Motan nu a intrat în competiţie

Ieri, ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, a declarat pentru Monitorul de Suceava că a renunţat la ideea de a numi un manager interimar la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi a decis ca postul de conducere să fie ocupat prin concurs, pentru a nu da naştere la discuţii, apreciind că cea de-a doua variantă este „mai corectă”.

Amintim că postul de manager general la Spitalul Suceava a rămas liber după ce, la începutul lunii ianuarie,  fostul manager care ocupa funcţia prin concurs, economistul Costică Dăscăliuc, a fost demis din funcţie pe motiv de “management defectuos”.

Conducerea unităţii a fost preluată cu titlu interimar de directorul medical, dr. Doina Motan Ganea, care a ţinut să precizeze încă de la început că nu-şi doreşte noua funcţie şi că nu va participa la concursul ce va fi organizat pentru ocuparea ei.

La scurt timp, pe postul de manager general a venit Ovidiu Neamţu, o persoană  necunoscută, fără nici un fel de experienţă în administrarea unei unităţi atât de importante precum Spitalul Suceava. În urma scandalului declanşat de numirea sa în funcţie, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi-a recunoscut eroarea şi a decis să revoce ordinul de numire, Ovidiu Neamţu apucând practic să stea în fotoliul de director doar o singură zi.

 

Concurenţă zero şi la celelalte spitale din judeţ

De menţionat că şi la celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ concurenţa pentru postul de manager general este inexistentă.

Dacă pentru şefia Spitalului Psihiatrie Cronici Siret s-a înscris un singur candidat, respectiv psihologul Tiberiu Rotaru, pentru conducerea spitalelor Orăşenesc Solca şi de Boli Cronice Siret, ambele conduse de mai mult timp cu titlu interimar, nu şi-a depus dosarul nici un candidat.

Dr. Adrian Ignat, aflat la cârma Spitalului Orăşenesc Solca, şi-a anunţat iniţial intenţia de a participa la concurs, dar nu s-a mai înscris întrucât a avut o „problemă de familie”, după cum a declarat ieri. Dr. Ionuţ Grigore, directorul interimar al Spitalului de Boli Cronice Siret, amintit a precizat că nu şi-a depus candidatura “din motive de sănătate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Neamţu candidează pentru şefia Spitalului Suceava.
 Vizualizări articol: 2247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 9 voturi
Ovidiu Neamţu candidează pentru şefia Spitalului Suceava2.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ????????? trimis de
(21 oct 2008, 14:09:01
Daca Neamtu era o persoana necunoscuta de unde stiati ca nu are expierenta in administrare?

Daca Motan are expierenta in administrare de ce nici pana acum la cea mai mare unitate spitaliceasca din judet nu este un tomograf? Din ce am citit in alte articole se preconizeaza ca o sa ne bucuram si noi bolnavii de un tomograf abia in 2010?

Dar cine ne garanteaza noua ca mai traim pana in 2010?

Daca nu va convine ca va vine director din exterior de ce voi cei care spuneti ca aveti experienta in conducere DOCTORI, DIRECTORI, DOCTORI PRIMARI , SECRETARI etc de ce nu a-ti candidat pentru director?

Va spun eu.

Nu va pasa de spital si nici de bolnavi ci numai de BANIII PACIENTILOR SA VINA IN BUZUNARUL VOSTRU.

Daca va pasa de spital lasati ciubucurile de la bolnavi si dedicativa conducerii spitalului.

Aviz D-nei Motan. Lasati oncologia si ocupati-va de toti bolnavii spitalului daca aveti o asa mare experienta si va ganditi la soarta spitalului.<
2.   ... trimis de
(21 oct 2008, 17:22:14
Ar fi culmea ca Neamtu sa ia concursul si sa fie instalat manager.

Iar culmea culmilor ar fi ca respectivul manager... sa-si faca treaba.

In acest caz... sunt curios sa vad pe unde scot camasa cei care au sarit in sus atunci cand Neamtu a fost "uns" prima data manager.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei