Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Câmpulungenii nu vor avea deloc căldură la iarnă

Centrala termică a municipiului Câmpulung Moldovenesc nu va funcţiona în această iarnă, iar localnicii vor trebui să se descurce cu alte metode de încălzit.

Cei mai mulţi se aprovizionează deja cu lemne, iar restul preferă să se încălzească electric.

Autorităţile locale au făcut deja un anunţ public despre nefurnizarea căldurii, încă înainte ca temperatura aerului să scadă în timpul nopţii la limita de îngheţ.

Câmpulungenii nu au nici măcar un preţ aprobat pentru agentul termic, pentru că nici centrala şi nici punctele termice ori reţelele de distribuţie a agentului termic încă nu le aparţin.

Toate acestea urmează abia acum să fie trecute de la Consiliul Judeţean la autorităţile locale, iar procedura este de durată. În plus, centrala a fost proiectată să funcţioneze cu gaz metan şi câmpulungenii nu au gaz, pentru că nu există un distribuitor nici măcar acum.

Deşi anul trecut noua centrală din localitate a funcţionat cu sistem alternativ cu combustibil petrolier, pe perioada de probe, căldura a ajuns la doar 9 scări de bloc şi la 4 agenţi economici.

Acum autorităţile locale nu au nici bani pentru combustibil şi nici nu ar putea asigura căldură la toate scările de bloc, pentru că nu toate lucrările au fost terminate între punctele termice şi consumatorul final.

„Centrala, ca investiţie, este terminată, punctele termice sunt în stare de funcţionare, dar problema este conectarea de la reţea la bloc. Tocmai se face acum centralizarea lucrărilor care vor mai trebui făcute şi oricum nu se pot face paşii următori până nu preluăm centrala la nivel local, întrucât acum nu avem în proprietate nimic. Ne dăm silinţa, interesul este să aducem totul la zi, dar deocamdată populaţia va trebui să se descurce cu alte metode de încălzit”, a explicat viceprimarul Mihăiţă Negură, responsabil de acest domeniu în Primăria municipiului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpulungenii nu vor avea deloc căldură la iarnă.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Câmpulungenii nu vor avea deloc căldură la iarnă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei