Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lipsă de fonduri

Flutur acuză Guvernul că nu dă bani pentru corn şi lapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consiliul Judeţean Suceava nu mai dispune de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor din programul guvernamental „Cornul şi Laptele” şi pentru acordarea salariilor majorate ale angajaţilor din sistemul de asistenţă socială.

Preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a precizat că instituţia pe care o conduce nu a mai primit bani din partea Guvernului pentru plata furnizorilor care distribuie preşcolarilor şi elevilor produsele de lapte şi panificaţie.

„Deşi preţurile la produsele pe care le furnizăm elevilor a crescut, Guvernul nu a mai aprobat nici o rectificare bugetară prin care să ne aloce fondurile necesare pentru programul Cornul şi Laptele”, a declarat Flutur.

El a precizat că până la o eventuală rectificare a bugetului, Consiliul Judeţean a aprobat transferul a trei milioane de lei (30 de miliarde de lei vechi) din sumele destinate programelor de dezvoltare, pentru finanţarea programului „Cornul şi Laptele”. Sumele ar urma să acopere cheltuielile aferente lunilor septembrie şi octombrie 2008.

Tot în cadrul şedinţei deliberativului sucevean de ieri a fost aprobată alocarea a 7,7 milioane de lei pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap, fonduri provenite de la Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.

 

CJ nu dispune de fonduri pentru sporurile salariale din sistemul de asistenţă socială

Gheorghe Flutur a acuzat Guvernul că nu a alocat nici fondurile necesare pentru plata sporurilor şi a salariilor angajaţilor din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Flutur a arătat că deşi angajaţii acestei instituţii au obţinut dreptul de a primi anumite sporuri, şi există o hotărâre de Consiliu Judeţean prin care se aprobă acordarea drepturilor băneşti, administraţia judeţeană nu are fonduri pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că suma necesară pentru plata drepturilor salariale către angajaţii din sistemul de asistenţă socială ar fi de peste 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi).

„Am făcut solicitări la mai multe ministere pentru a primi fondurile de care avem nevoie, însă se pare că acestea întârzie să apară. Sunt probleme importante pe care le avem şi este absolut necesar ca Executivul să aprobe de urgenţă o rectificare a bugetului”, a mai spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur acuză Guvernul că nu dă bani pentru corn şi lapte.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur acuză Guvernul că nu dă bani pentru corn şi lapte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei