Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Războiul Servicii Comunale - Primărie continuă în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Conflictul dintre Primăria Municipiului Rădăuţi şi prestatorul de utilităţi din localitate, SC Servicii Comunale SA, este departe de a se fi încheiat. Cele două părţi au depăşit etapa declaraţiilor „războinice” şi au trecut la un alt nivel, mai exact acum se „bat în hârtii” şi se întrec în acţiuni judecătoreşti.

În urmă cu mai bine de o săptămână, primarul Olărean a solicitat de la bănci date despre disponibilul pe care îl are în conturi SC Servicii Comunale SA, pentru a recupera redevenţa datorată de societatea condusă de Nistor Tătar.

Cum datele solicitate reprezintă secret bancar, Servicii Comunale a considerat drept şicană gestul primarului şi a cerut executorului judecătoresc blocarea conturilor unităţilor de învăţământ pentru datoriile acumulate de Primărie.

Primarul Aurel Olărean a reacţionat imediat şi le-a cerut managerilor unităţilor de învăţământ să-şi monteze aparate de măsură pentru a nu mai plăti utilităţile în sistem pauşal, după care a anunţat SC Servicii Comunale SA că Primăria nu mai are bani pentru plata salubrizării.

„Prin prezenta vă facem cunoscut că în fundamentarea bugetului pe anul 2008 nu mai sunt credite la capitolul salubrizare şi, în consecinţă, nu mai putem înregistra eventualele facturi emise de dumneavoastră la credite bugetare angajate”, se arată în adresa trimisă prestatorului de utilităţi.

Cu toate acestea, directorul de la Servicii Comunale, în baza contractul de concesiune a serviciului de salubrizare din municipiu, va continua să igienizeze municipiul, însă a sesizat această situaţie la Garda de Mediu.

„Prin prezenta vă înaintăm adresa Primăriei pentru a lua măsuri legale ce se impun pe linie de protecţia mediului pentru nesalubrizarea localităţii”, se arată în adresa expediată Gărzii de Mediu.

 

„Ni se cere să nu mai facem curăţenie în municipiu…”

 „Voi informa Adunarea Generală a Acţionarilor, Consiliul Local şi populaţia cu privire la adresa trimisă de Primărie. Practic, ni se cere să nu mai facem curăţenie în municipiu pentru că Primăria nu are credite bugetare la capitolul salubrizare. Noi vom respecta partea noastră de contract şi vom face curăţenie, iar Primăria trebuie să-şi îndeplinească mandatul dat de alegători şi să găsească bani, să rectifice bugetul local şi să plătească serviciile prestate”, a spus Nistor Tătar.

Directorul de la Servicii Comunale a precizat că instituţia pe care o conduce a deschis deja cinci acţiuni judecătoreşti împotriva Primăriei, pentru a recupera datoriile acumulate de această instituţie.

Conform datelor furnizate de firma rădăuţeană, Primăria datorează 120.112,5 RON pentru salubrizare, 66.088,2 RON pentru iluminat public, pentru prestări servicii penalităţi de 29.142,11 RON, 266.243,26 RON pentru investiţia de la adăpostul de animale, iar pentru serviciul de ecarisaj 124.271,75 RON.

De asemenea, Primăria a fost notificată cu privire la restanţele înregistrate la plata lucrărilor de întreţinere străzi, în valoare de 60.770,63 RON şi a fost înştiinţată că trebuie să plătească subvenţii în valoare de 1.472.639,66 RON şi penalităţi de 960.963 RON.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Războiul Servicii Comunale - Primărie continuă în instanţă.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Războiul Servicii Comunale - Primărie continuă în instanţă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(20 sep 2008, 12:21:41
CE SALAR AVETI TOV TATAR NISTOR ? SE ZVONESTE PRIN ORAS CA AVETI UN SALAR DE 150 MILIOANE LEI VECHI.ESTE ADEVARAT?
2.   .... trimis de
(20 sep 2008, 12:22:49
CE SALAR AVETI TOV TATAR NISTOR ? SE ZVONESTE PRIN ORAS CA AVETI UN SALAR DE 150 MILIOANE LEI VECHI.ESTE ADEVARAT?
2.1  RE: .... trimis de
(22 sep 2008, 22:16:32
TOV TATAR CRED CA ARE VREO 200 MILIOANE NU 150.
3.   Asa ne trebuie! trimis de
(20 sep 2008, 19:12:49
Tot acest razboi se face cu plata din buzunarul radauteanului.Urmeaza sa se inchida caldura in apartamente dupa care....
4.   Oli lasaneeeeee si fugi la marginenii tai.. trimis de
(21 sep 2008, 10:37:05
"D-l primar" Oli ar trebui sa se care sa lase locuitorii radautiului sa tyraiasca in liniste fara scandaluri,de cand este la proimarie o tot tine in scandaluri,mai bine s-ar ocupa de deblocarea contractelor incheiate de curatenie,asfaltare,reamenajar parcari etc,nu va este rusine sa va afisati pancarda i9n centru pe cladiri ca aceasta lucrare este executata la initiativa lui olarean,RUSINE ...carate,lasane ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei