Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înţelegere

Băişanu şi Flutur au bătut palma pe banii de reconstrucţie după inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au căzut de acord, joi seara, asupra modului în care trebuie folosiţi banii alocaţi de Guvern pentru refacerea infrastructurii judeţene şi comunale distruse de inundaţiile din iulie.

Joi după amiază, Flutur şi Băişanu s-au întâlnit cu primarii localităţilor afectate de calamităţi, ocazie cu care au anunţat că au ajuns la un consens privind interpretarea juridică a Hotărârii de Guvern prin care s-au alocat 36 de milioane de lei pentru refacerea drumurilor judeţene şi comunale afectate de inundaţii.

Prefectul a spus că a cerut Guvernului să modifice sintagma „lucrări ce se vor executa”, care ar fi presupus că fondurile alocate ar fi folosite de la apariţia Hotărârii de Guvern, din 8 septembrie.

Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat, la rândul său, că specialiştii instituţiei vor asigura asistenţă tehnică pentru toate lucrările de refacere şi a cerut primarilor să respecte legislaţia privind cheltuirea banilor alocaţi, apreciind că unele evaluări făcute de constructori sunt „umflate” cam cu 40 la sută.

„Este o tendinţă foarte periculoasă şi nu vom accepta aşa ceva. Nu permitem încălcarea legislaţiei”, a spus Flutur.

 

Şefii judeţului cer consilierilor din Arbore să strămute 23 de case ale romilor

Flutur şi Băişanu au cerut primarilor „mai multă fermitate” în activitatea de reconstrucţie şi respectarea legalităţii în cheltuirea banilor publici alocaţi de Guvern pentru calamităţi, arătând că lucrările trebuie terminate până la venirea iernii.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a stabilit ca, din cele 36 de milioane de lei alocate de Guvern, 16 milioane de lei să fie folosite pentru refacerea infrastructurii judeţene, iar 20 de milioane de lei pentru cea comunală.

De asemenea, de comun acord, preşedintele Gheorghe Flutur şi prefectul Alexandru Băişanu i-au cerut primarului PD-L al comunei Arbore să organizeze o şedinţă de Consiliu Local „de îndată”, pentru a aloca teren pentru strămutarea celor  23 de case afectate de inundaţii.

Prefectul Băişanu i-a reamintit primarului din Arbore că a semnat procesul verbal prin care constata că 23 de case trebuie strămutate, iar în baza acestui document Guvernul a alocat fonduri pentru reconstrucţia caselor.

„Pe baza semnăturii dumneavoastră Guvernul a emis o hotărâre pentru reconstrucţia a 23 de case. Acum e ca la teatru. O firmă de construcţii a disponibilizat oameni şi utilaje şi nu poate construi”, a spus prefectul.

 

Primarii care nu respectă proiectele de reconstrucţie vor plăti lucrările din buzunar

La rândul său, primarul din Arbore, Ionel Hrincescu, a spus că nu se poate bate cu cei 15 consilieri locali care au refuzat să aprobe alocarea de teren pentru reconstrucţie.

Primarul a arătat că a pregătit lotizarea terenurilor, dar CL Arbore a refuzat să aprobe alocarea acestora.

Prefectul i-a cerut primarului să convingă CL de necesitatea alocării de teren pentru reconstrucţia caselor, indiferent că beneficiarii sunt de etnie romă.

„Vrea Guvernul să-ţi dea case şi spui că nu vrei”, a spus prefectul.

Şeful de partid al primarului, preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, a afirmat că nu a fost explicat bine de ce se reconstruiesc aceste case, astfel încât şi consilierii locali să aprobe alocarea de terenuri.

El i-a spus primarului că împreună cu prefectul va participa, vineri, la şedinţa CL Arbore, pentru a explica aleşilor locali necesitatea reconstrucţiei caselor respective.

Prefectul de Suceava a avertizat primarii că vor trebui să respecte cu stricteţe proiectul stabilit de Guvern pentru reconstrucţia caselor, arătând că, în caz contrar, vor achita din banii lor această construcţie.

Băişanu a mai precizat că materialele de construcţie trimise de Guvern în comuna Satu Mare, unde casele sunt reconstruite de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, urmează să fie alocate pentru alte case care trebuie reconstruite după ce s-a constatat, la o reevaluare, că au fost grav afectate de inundaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu şi Flutur au bătut palma pe banii de reconstrucţie după inundaţii.
 Vizualizări articol: 1207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu şi Flutur au bătut palma pe banii de reconstrucţie după inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Barfa trimis de
(20 sep 2008, 15:54:48
pai au fost amandoi la arbore.De ce nu le faceti la toti tiganii din comuna daca tot e asa de darnic acest guvern.Domnilor voi ati locui cu vecini tigani?Nu cred.nu le convine la nici unul sa aiba asemenea creaturi prin preajma ,nici macar domnului baisanu.Trimiteti totul la rezervele de stat,lasati consilierii sa voteze ce vor ,ce doresc locuitorii comunei care sunt deocamdata in majoritate romani si nu tigani,si vedeti_va de treburile voastre si de politica voastra.Arborenii stiu mai bine ce trebuie sa se faca nu comisiile de la sv.FACETI DIGURI PE TOATE CURSURILE RIURILOR SI PIRAIELOR DIN ARBORE SI REFACETI DRUMURILE DIN ARBORE ,NU BORDEIELE TIGANILOR!CONSILIUL LOCAL A STIUT CE A VOTAT ATUNCI SI SPERAM CA STIE CE O SA VOTEZE SI ALTADATA! DACA ITALIA NU A PUTUT SA FACA NIMIC CU TIGANII VRETI SA FACA INTEGRAREA LOR IN SOCIETATE ARBORENII? NU PUTEM !DACA ATI TRAI IN ARBORE ATI FACE LA FEL.Care a mers dintre ei in Germania la lucru si-a facut casa.Bravo lor.
2.   Gest trimis de
(20 sep 2008, 16:04:27
dolinschi vrea case la tigani si le face tot felul de reclamatii pentru ei si le trimite peste tot si la suceava si la bucuresti. poate vrea si el o casa .el le sufla in fund toata ziua.ce scrieti atita de arbore in ziare cu casele astea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei