Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie!

Peste o sută de amenzi pe zi, aplicate de poliţişti pe DN 2

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ampla campanie de prevenire a accidentelor rutiere de pe DN 2, demarată de Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava la mijlocul lunii iunie, se soldează zilnic cu peste o sută de amenzi aplicate.

Dintr-o analiză întocmită de poliţie rezultă că în perioada 16 iunie-3 august, acţiunea de pe DN 2 (care străbate judeţul de la intrarea dinspre Iaşi şi până la Siret)  a dus la aplicarea a 5716 amenzi, peste 90% dintre acestea fiind încasate de şoferi.

Cei mai mulţi conducători auto au primit amenzi după ce au fost surprinşi de radare cu viteze peste limitele legale ori din cauză că nu purtau centuri de siguranţă.

Mai bine de 100 dintre şoferii sancţionaţi contravenţional au fost depistaţi băuţi la volan, câţiva dintre ei alegându-se şi cu dosare penale deoarece erau în stare avansată de ebrietate. În perioada amintită, 117 şoferi care se deplasau pe DN 2 au rămas fără permis de conducere, depăşirea limitei de viteză fiind principala cauză a pierderii dreptului de a conduce.

Nici ceilalţi participanţi la trafic nu au scăpat de amenzi. În jur de 200 de căruţaşi şi câte 150 de pietoni şi motociclişti sau motoscuterişti au primit sancţiuni contravenţionale pentru diverse abateri de la legislaţia rutieră.

 

Acţiunile de control, prelungite până la finele lui august

Printr-o dispoziţie dată la nivel naţional, programul de prevenire a accidentelor rutiere de pe DN 2 a fost prelungit cu încă două săptămâni, astfel că acţiunile vor continua până pe 31 august. Programul constă în dublarea numărului de agenţi prezenţi în trafic şi a numărului de radare dispuse în diferite puncte periculoase.

Dintr-o statistică realizată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava reiese că de la începutul lui 2007 şi până în luna aprilie a acestui an, pe DN 2 s-au petrecut 35 de accidente rutiere grave, soldate cu 15 morţi şi 25 de răniţi grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de amenzi pe zi, aplicate de poliţişti pe DN 2.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste o sută de amenzi pe zi, aplicate de poliţişti pe DN 23.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dati la astia care vin din afara trimis de
(14 aug 2008, 11:36:41
ca incalca toate regulile de circulatie posibile
2.   Pentru politisti trimis de
(14 aug 2008, 12:39:54
sunteti niste jigodii nu v-ar murii multi inainte
3.   Un sofer trimis de
(14 aug 2008, 16:02:28
esti un sofer bun
4.   Siguranta circulatiei spagii trimis de
(14 aug 2008, 21:13:45
Astept de 10 ani ca vreun politist sa demonstreze cu pixul pe hartie de ce limita de viteza in sate e 50 la ora. De ce nu-i 49 sau 51? Pana prin '98 limita de viteza in localitati era de 60 la ora si erau mai putine accidente. Asta e cea mai buna demonstratie ca la baza accidentelor stau alte cauze...

Le dau dreptate insa politistilor ca obiectivul este siguranta circulatiei: in lipsa acestor actiuni absurde banii n-ar mai circula atat de sigur intre portofelul soferului si buzunarul politistului.
5.   Ordine trimis de
(14 aug 2008, 23:26:30
Ar trebui mai multa ordine si in orasul Suceava.De ce nu intreaba nimeni soferii care parcheaza in intersectia care este din George Enescu ,vis a vis de magazinele de mobila si mopan.In fiecare dimineata intersectia este plina cu masini parcate.Unde sunt organele de ordine de altadata?Politia rutiera este la pinda,poate le pica ceva ,citeva puncte la unul sau la altul, poate vede pe cineva fara centura sau a depasit cu citiva km viteza.

De ce s-au cheltuit bani cu marcaje in acea zona daca nu se respecta?

6.   Analfabeti trimis de
(15 aug 2008, 07:31:14
a trebuit sa duc la politia rutiera o chitanta precum am platit la primarie amenda, si acolo au zis aia ca trebuie pe chitanta sa scriu numele agentului constatator, si m-am conformat, numai ca nu am putut descifra numele agentului de pe procesul verbal, si acei de la politie mi-au zis ca eu tre' sa mai citesc legea pentru ca am protestat.......dar si eu le-am zis ca ei tre' mai citeasca abecedarul si sa invete sa scrie cu mana nu cu alte membre inferioare
7.   Pentru tine trimis de
(15 aug 2008, 09:52:08
poate tu ar trebui sa inveti sa citesti
8.   Pt anonim trimis de
(15 aug 2008, 19:21:34
daca nu esti sofer sa taci....pt ca am intampinat multe cu agentii de circulatie pe dumurile patriei....asa ca nu sunt obligat sa ma chinui sa descifrez ce analfabetul se chinuie sa scrie...
9.   Pt anonim trimis de
(15 aug 2008, 19:25:21
sau si tu esti militian sau fiu de militian de tii partea unor scursuri ale societatii.....niste prosti inganfati, care-si dau prea mare importanta si se cred tari si mari

10.   Idem trimis de
(16 aug 2008, 09:50:27
subscriu la cea a scris BBJR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei