Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În stare critică

Bărbat din Cajvana, victima unui incendiu de la groapa de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 56 ani, din Cajvana, a ajuns în stare critică la spital după ce a fost cuprins de flăcările izbucnite la groapa de gunoi din localitate.

Victima, Simion P., a suferit arsuri puternice pe mai bine de 40% din suprafaţa corpului, dar şi arsuri ale căilor respiratorii ca urmare a fumului inhalat.

Medicii care-l au în grijă spun că, din cauza acestor leziuni şi a vârstei destul de înaintate, prognosticul de viaţă este foarte rezervat.

Bărbatul a luat foc marţi, în timp ce se afla la groapa de gunoi, unde s-a dus pentru a arde nişte coceni, declară Gavril Iacoban, ginerele victimei. Potrivit rudelor, Simion P. şi-a pierdut cunoştinţa din cauza fumului inhalat şi a fost cuprins de flăcări.

 

Va necesita transplant de piele, în cazul în care îşi va reveni

Faptul că hainele cu care era îmbrăcat erau îndeosebi din material sintetic a determinat arsuri puternice, de gradul III - IV, pe cea mai mare suprafaţă a corpului. Bărbatul s-a ales cu răni grave pe faţă, gât, torace şi mâini şi a suferit inclusiv o arsură de cornee, la ochiul stâng. În plus, fumul inhalat i-a ars căile respiratorii.

Dr. Anatol Burlacioc, medic în cadrul secţiei Chirurgie Plastică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, spune că pacientul are şanse mici de supravieţuire, iar în cazul în care va ieşi din şoc şi se va stabiliza va necesita transplant de piele.

„Suprafaţa şi profunzimea arsurilor de pe corp, la care se adaugă arsura de căi respiratorii şi vârsta, ne ghidează către un prognostic mai mult decât nefavorabil. Având în vedere evoluţia de ieri până azi, de diureză, respectiv o cantitate foarte mică de urină, cu toate că pacientul a fost stimulat cu diuretice, ceea ce denotă o insuficiență renală acută, putem spune că prognosticul este chiar sumbru”, a declarat medicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat din Cajvana, victima unui incendiu de la groapa de gunoi.
 Vizualizări articol: 1632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Bărbat din Cajvana, victima unui incendiu de la groapa de gunoi3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei