Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Înghiţit de râu

O macara, un TAF şi un scafandru, pentru găsirea adolescentului înecat la Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Operaţiunile de căutare a adolescentului înecat acum trei săptămâni în râul Suceava, în zona podului de la Iţcani, se dovedesc a fi foarte dificile.

Cum cadavrul lui Gheorghe Acsinte, în vârstă de 15 ani, nu a fost încă găsit, pompierii bănuiesc că trupul neînsufleţit al minorului ar fi chiar în locul în care a căzut în apă, sub plăcile de beton ale pilonilor care s-au năruit în apă, din cauza debitului foarte mare al râului, odată cu pontonul pe care se afla adolescentul.

În urmă cu două zile, cadre ale Detaşamentului de Pompieri Suceava au continuat operaţiunile de căutare a lui Gheorghe Acsinte, fiind readus de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi scafandrul care a încercat şi săptămâna trecută să dea pe fundul apei de cadavrul adolescentului.

Pompierii au solicitat şi ajutorul unei macarale de mare tonaj (55 de tone) şi un TAF, pentru degajarea plăcilor de beton care au constituit pontonul luat de viituri, pe care se afla minorul ultima oară când a fost văzut. Cu toate acestea, însă, ziua de căutări s-a terminat cu acelaşi rezultat: victima nu a fost găsită.

„Macaraua a reuşit să ridice doar plăci din beton de dimensiuni mici, elementele din beton de mari dimensiuni fiind acoperite de mâl, fără posibilitate de agăţare sau depăşind greutatea maximă suportată de utilaj”, a explicat căpitanul Dan Baltaru, din cadrul ISU Suceava.

Operaţiunile de căutare vor fi reluate şi în zilele următoare, pompierii sperând să reuşească în cele din urmă să scoată din apă bucăţile mari de beton sub care se bănuieşte că ar fi prins cadavrul adolescentului din Iţcani.

 

Cazul adolescentului înecat, cercetat şi de poliţie 

Gheorghe Acsinte a dispărut fără urmă pe data de 25 iulie a.c., atunci când, sub furia apelor umflate de ploile torenţiale, pilonii care susţineau construcţia de beton folosită pentru măsurarea nivelului râului, din zona podului Iţcani, s-au prăbuşit în apă.

Rudele lui Gheorghe Acsinte, care era crescut de bunici, mama sa fiind decedată de mai mulţi ani, iar tatăl grav bolnav, susţin că vina îi aparţine bărbatului care lucra pe pontonul prăbuşit în râu, deoarece acesta l-ar fi pus pe adolescent şi pe un alt minor să-i scoată de acolo sculele de pescuit şi uneltele pe care le folosea la măsurarea nivelul râului, promiţându-le că le va da bani pentru treaba aceasta.

Odată cu adolescentul în vârstă de 15 ani, în apă a căzut şi celălalt copil, însă acesta din urmă, deşi nu ştia să înoate, a fost aruncat pur şi simplu de viitură în apropiere de mal, reuşind să se agaţe de betoanele care se năruiseră din cauza furiei apei şi să se salveze.
Dacă se va confirma faptul că bărbatul care se ocupa de măsurarea nivelului râului Suceava le-a oferit bani celor doi copii pentru a-i scoate bunurile din construcţia de beton ce stătea să se prăbuşească, acesta riscă să fie pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi (sau) neglijenţă în serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O macara, un TAF şi un scafandru, pentru găsirea adolescentului înecat la Iţcani.
 Vizualizări articol: 1773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
O macara, un TAF şi un scafandru, pentru găsirea adolescentului înecat la Iţcani1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MARE DURERE trimis de
(14 aug 2008, 12:30:42
DA OMUL ALA CARE E VINOVAT DE MOARTEA ACESTUI COPIL MAI POATE DORMI LINISTIT NOAPTEA?MAI POATE TRAI PE SUPRAFATA ACESTUI PAMINT STIINDU-SE VINOVAT DE MOARTEA ACESTUI COPIL CARE NICI MAMA NU AVEA SI NUMAI BUNICII STIU CU CITA GREUTATE L-AU CRESCUT?MI SE RUPE INIMA NUMAI GINDINDU-MA CIT TREBUIE SA SUFERE ACESTI BUNICI IN PRIMUL RIND CA NEPOTU LOR E MORT SI IN AL DOILEA RIND CA NICI NU POT SA IL INGROAPE CRESTINESTE CA NU II GASESC CORPUL.NU EXISTA PEDEAPSA PT. ACEST OM CARE A PROVOCAT ACEST COSMAR.NU E DREPT CA UN COPIL ASA TINAR SA MOARA.DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE.
2.   Red bull trimis de
(14 aug 2008, 14:03:41
condoleante familiei!!! nu stiu daca as putea comenta aceasta intamplare!dar nu se stie ink daca acel om ar intra cu ceva!daca e lui e un criminal!dar daca era acolo nu putea sa sara in ajutor?pacat pt copil doar 15 ani........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei