Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Rezultate parţiale

Bolnavii din mediul urban, nemulţumiţi de condiţiile din spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor (AREAS) a demarat sondajul de opinie în rândul pacienţilor şi angajaţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, comandat de administraţia unităţii, cu scopul de a afla care este gradul de satisfacţie al bolnavilor faţă de serviciile medicale acordate şi în ce măsură salariaţii sunt mulţumiţi de condiţiile asigurate la locul de muncă.

300 de chestionare destinate medicilor, asistentelor, infirmierelor şi îngrijitoarelor şi tot atâtea adresate persoanelor internate sunt distribuite de luni în spital, a anunţat ieri, în conferinţă de presă, Magda Sniatowschi, reprezentantul AREAS.

Potrivit sursei citate, primele rezultate ale sondajului indică o lipsă de deschidere a cadrelor medico-sanitare de a răspunde la întrebările care vizează diverse aspecte din spital, printre care cele legate de echipamentul tehnic şi resursele materiale folosite, în ciuda faptului că formularele pe care trebuie să le completeze au un caracter anonim.

Prin comparaţie, bolnavii sunt mult mai receptivi, acceptând cu mai multă uşurinţă să-şi spună părerea faţă de condiţiile hoteliere şi asistenţa sanitară de care beneficiază.

 

Chestionarele, aplicate pe tot parcursul lunii

Magda Sniatowschi  a arătat că, în ceea ce priveşte pacienţii, chestionarul se aplică doar celor care au minim trei zile de spitalizare, ceea ce înseamnă că au avut timp suficient să evalueze aspecte precum confortul din saloane, condiţiile igienice, calitatea mâncării, a serviciilor medicale primite sau gradul în care le sunt respectate drepturile.

„Nu este un răspuns care să fie 90% relevant, dar există o departajare la pacienţii care vin din mediul rural versus cei din mediul urban. Primii, majoritatea cu vârste peste 45 de ani, tind să dea răspunsuri în favoarea spitalului, ceilalţi deja clasifică serviciile, iar răspunsurile lor arată nemulţumirea. Asta şi pentru că au grad de comparaţie şi ca atare pretenţiile sunt mai mari”, a punctat reprezentantul AREAS.

Sondajul va fi realizat pe tot parcursul acestei luni, iar concluziile trase vor fi utilizate pentru identificarea punctelor slabe şi forte ale spitalului. Ulterior, rezultatele obţinute vor sta la baza unor decizii care vor schimba în bine situaţia din Spitalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii din mediul urban, nemulţumiţi de condiţiile din spital.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bolnavii din mediul urban, nemulţumiţi de condiţiile din spital5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E un inceput trimis de
(14 aug 2008, 21:13:49
Am stat internat in urma cu 2 ani de zile la Reanimare. Spre deosebire de atunci, acum conditiile s-au ameliorat simtitor. S-au pus termopane, s-au refacut grupurile sanitare si mancarea incepe sa semene a mancare. E un pas mare inainte

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei