Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazare

Căminele de elevi, hoteluri pentru excursionişti pe timpul verii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multe dintre căminele de elevi din judeţ sunt transformate pe perioada verii în hoteluri pentru grupurile de elevi excursionişti sau de pelerini care vin să viziteze Suceava.

Rămase goale pe perioada vacanţei de vară, căminele de elevi sunt o variantă de cazare la care apelează foarte mulţi turişti din ţară, în mod deosebit elevi, care vin să viziteze Suceava.

Cazarea mult mai ieftină decât în orice alt hotel sau pensiune este principalul atu pe care îl au căminele, iar „oferta” pare să-i atragă pe cei care vor să aibă o vacanţă cu cheltuieli minime.

Internatele de elevi sunt solicitate pe perioada verii în mod deosebit de elevi, studenţi sau grupuri de pelerini veniţi să viziteze mănăstirile din Bucovina, dar şi de echipe de muncitori sezonieri, veniţi din alte judeţe şi care au de efectuat lucrări în Suceava.

 

Turiştii pot servi şi masa la cantina liceului

Condiţiile relativ modeste de cazare, în camere cu câte trei sau patru paturi, cu grupuri sanitare pe palier, în cele mai multe dintre cazuri, par să nu-i afecteze pe „turiştii de la internate”, care pentru zece nopţi de cazare plătesc cel mult 150 de lei.

Liceele profită din plin de această posibilitate, deoarece toţi banii încasaţi de la persoanele cazate în cămin se folosesc apoi pentru igienizarea şi pregătirea camerelor pentru noul an şcolar.

Căminul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava primeşte face în fiecare vară astfel de cazări, pentru excursionişti şi grupuri de pelerini.

„Am avut cereri din acestea şi, în limita posibilităţilor, le-am acceptat”, a declarat directorul Colegiului de Industrie Alimentara, Crăiţa Buda Niga. Aceasta a precizat că momentan nu are astfel de cazări în internat, întrucât în cămin se face curăţenie, însă, dacă după terminarea igienizării vor mai fi cereri, acestea vor fi onorate.

O noapte de cazare în căminele Colegiului Alimentar costă 15 lei de persoană, tariful fiind stabilit în Consiliul de Administraţie al şcolii.

În ceea ce priveşte masa, turiştii trebuie să o ia în altă parte, întrucât pe perioada vacanţe de vară cantina şi bucătăria nu funcţionează.

 

Muncitorii sezonieri, mai puţin doriţi în cămine

Internatul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava este de asemenea un loc de cazare al elevilor excursionişti din ţară sau din judeţ. Directorul colegiului, Corneliu Romaşcu, a declarat că „de cele mai multe ori sunt onorate cererile venite de la elevi şi colegi din ţară, şi mai puţin cele venite de la firme, care doresc să-şi cazeze muncitorii, deoarece căminul este recent modernizat, sunt condiţii de hotel şi nu ne permitem să fie deteriorat”.

Şi la acest internat costurile de cazare sunt modice, calculate în aşa fel încât să acopere cheltuielile la energia electrică şi la apa consumată de cei cazaţi.

„Turiştii” care aleg să se cazeze în căminul Colegiului Economic au posibilitatea să servească şi masa la cantina liceului.

„Cei care doresc să ia şi masa vor plăti separat, în funcţie de meniul pe care îl aleg, şi de numărul de mese zilnice pentru care optează”, a mai spus directorul Romaşcu.

În căminul de elevi al Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” cazările excursioniştilor, muncitorilor sau pelerinilor se face doar ocazional.

Directorul colegiului, Lucian Lungu, a declarat că „internatul a fost modernizat, arată ca un hotel de două stele şi s-ar deteriora cu siguranţă, dacă am face cazări de vară”. Cu toate acestea, în cazuri excepţionale, Lucian Lungu a spus că au mai fost cazări pe timpul verii, îndeosebi pentru elevi şi profesori din alte judeţe.

O noapte de cazare în căminul Colegiului de Informatică costă 16 lei, tarif care nu include masa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căminele de elevi, hoteluri pentru excursionişti pe timpul verii.
 Vizualizări articol: 1171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Căminele de elevi, hoteluri pentru excursionişti pe timpul verii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei