Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crimă Organizată

Traficanţi de persoane, daţi pe mâna judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava au trimis în judecată, zilele trecute, trei indivizi, acuzaţi că au traficat în străinătate, în 2006, mai mulţi tineri din comuna Fundu Moldovei, cărora iniţial le-au promis contracte de muncă, cazarea şi masa asigurată de angajatori şi salarii între 500 şi 800 de euro pe lună.

În realitate, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori, victimele au primit doar pumni şi picioare, fiind obligate să muncească doar în folosul traficanţilor.

Cei trei indivizi, Dumitru Strachină, de 44 de ani, fost poliţist, Vasile Chichet, de 40 de ani, ambii din Iaşi, precum şi Erno Arpad Kovacs, tot de 40 de ani, din Satu Mare, au fost daţi pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Cei trei, susţin anchetatorii, îşi racolau victimele prin intermediul anunţurilor de la mica publicitate a ziarelor, şi, promiţându-le locuri de muncă avantajoase, le duceau în Cehia, unde le vindeau unor ucraineni care le exploatau prin muncă.

Una dintre victimele traficate, Neculai Vartolomei, un tânăr în vârstă de 27 de ani, a murit în condiţii misterioase în Cehia, chiar cu o zi înainte de a se întoarce acasă.

Părinţii tânărului decedat de aproximativ doi ani nu au crezut în varianta că băiatul lor, care vroia doar să strângă nişte bani şi să se întoarcă acasă, să se căsătorească, a murit călcat de tren.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficanţi de persoane, daţi pe mâna judecătorilor.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Traficanţi de persoane, daţi pe mâna judecătorilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traficanti de persoane trimis de
(30 iul 2008, 17:29:54
Gandindu-ma la durerea familiei,cat si la viitorul tinerilor care cauta de lucru,pentru acesti traficanti,daca sunt prinsi,ar trebui sa fie deposedati de orice drepturi ,ca cetatean,echivalentul pedepsei pentru cei mai mari criminali.De ce?Pentru ca nu se vor opri aici,au prins gustul banilor,aceste persoane nu vor aduce niciun beneficiu societatii in viitor.
2.   Nu pot suporta detentia, nu? trimis de
(30 iul 2008, 18:33:21
Doamne, cand aud de Injustitia din Suceava si Palatul de Injustitie ma apuca groaza. Si asta o spune un om cu 6 ani de studii juridice si ceva practica. Degeaba procurorii isi fac treaba, daca baietii "nu reprezinta un pericol public, deci pot fi judecati in stare de libertate". Parintii mei au un proces pe rol la instantele sucevene de 15 ani. De fiecare data solutia in cauza difera. Mi-e si greata sa mai scriu despre asta. CONCLUZIE: NICIO INSTITUTIE DIN ROMANIA NU ISI BATE JOC DE CETATENI LA NIVELUL PE CARE IL FACE JUSTITIA, DIN 1990 INCOACE.
3.   Saracii de ei ! trimis de
(30 iul 2008, 19:58:45
Vai ce mare "rau" li s-a putut intampla acestor nemernici ! Au fost dati pe mana judecatorilor !!! Mai bine i-ar fi dat pe mana calaului . Si daca tot au fost dati pe mana judecatorilor sa verifice cineva cu cat au crescut averile acestor judecatori dupa ce banditii vor fi eliberati nefiind un "pericol public" .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei