Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Sprijin

Şedinţă extraordinară a CJ pentru alocarea de fonduri sinistraţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consiliul Judeţean Suceava se va întruni, la sfârşitul acestei săptămâni, într-o şedinţă extraordinară pentru a găsi soluţii în vederea alocării de fonduri de la bugetul judeţului pentru reabilitarea infrastructurii în zonele calamitate. Preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a reamintit că fondurile disponibile de la buget sunt limitate, în condiţiile în care fosta conducerea a CJ nu a dispus constituirea fondului de rezervă pentru intervenţii în situaţii de criză.

„Vom analiza şi vom găsi o soluţie astfel încât să putem rectifica bugetul judeţului pentru a putea aloca fonduri în vederea refacerii infrastructurii în zonele inundate”, a arătat Flutur.

El a precizat că aproximativ 130 de kilometri de drumuri judeţene au fost distruse de viituri, cele mai mari pagube înregistrându-se pe valea Sucevei spre comuna Ulma, pe valea Moldoviţei, în Pătrăuţi, Humoreni, Comăneşti, Soloneţul Nou – Cacica, unde au fost distruse atât porţiuni de drum, cât şi poduri şi podeţe. Gheorghe Flutur a precizat că potrivit unei estimări provizorii, valoarea pagubelor ar fi de câteva mii de miliarde de lei vechi.

„Cele mai mari pagube le avem la infrastructură. Acum lucrăm la evaluarea exactă a pagubelor şi sperăm că premierul Călin Popescu Tăriceanu şi Guvernul vor aloca fonduri pentru a-i sprijini pe cei sinistraţi. Este o obligaţie a Guvernului să aloce aceste fonduri, aşa cum a făcut-o şi pentru alte judeţe, în cazuri asemănătoare. Pe de altă parte, vreau să-i mulţumesc preşedintelui României, Traian Băsescu, pentru că a fost prezent de două ori în judeţ, pentru a fi alături de persoanele sinistrate”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a adăugat că, pentru început, ar fi necesară o sumă de 100 de miliarde de lei vechi, fonduri care ar fi folosite pentru deblocarea judeţului, respectiv pentru refacerea drumurilor calamitate.

 

Apel la solidaritate făcut de Flutur

Gheorghe Flutur a făcut apel atât la populaţie, cât şi la firmele din judeţ să fie alături de persoanele sinistrate, Consiliul Judeţean deschizând un cont special la Raiffaissen Bank, filiala Suceava, RO29RZBR0000060006485873, în care se pot face dotaţii.

 Flutur a precizat că donaţiile făcute de agenţii economici se vor face în baza unor contracte de sponsorizare.

În opinia lui Flutur, sprijinul cel mai eficient pentru persoanele afectate de inundaţi este în bani, după care se pot dona alimente, apă, detergenţi şi materiale de construcţie.

El a anunţat că până în prezent, consiliile judeţene din Timiş, Dîmboviţa, Dolj şi Braşov au anunţat că vor să trimită în judeţul Suceava materiale de construcţie pentru a veni în sprijinul sinistraţilor.

„Am făcut apel şi la instituţiile publice din judeţ pentru a găsi soluţii să ajute persoanele calamitate. De asemenea, am discutat deja cu cei de la Regiunea Naţională a Pădurilor să ne sprijine cu material lemnos, atât pentru reconstrucţia caselor distruse, cât şi pentru construcţia gardurilor distruse de inundaţii”, a declarat Flutur. El a anunţat că a solicitat Crucii Roşii din România să se implice cu ajutoare şi cu asistenţă pentru persoanele din în zonele calamitate.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a precizat că din contribuţia financiară a câtorva angajaţi ai Consiliului Judeţean Suceava au fost achiziţionate deja cinci grupuri electrogene, trei fiind trimise la Ulma şi două la Moldoviţa.

 

Teren gratis pentru familiile rămase fără locuinţe

Preşedintele CJ Suceava a declarat că a solicitat primarilor din localităţile afectate de inundaţii ca familiilor care au rămas fără locuinţe să li se acorde terenuri gratuit. Flutur a precizat că terenul va fi dat din suprafeţele aflate în proprietatea primăriilor. EL a arătat că printre localităţile în care există familii care au rămas fără case sunt Voitinel, Todireşti, Straja şi Moldoviţa.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a spus că este posibil ca persoanele care au rămas fără culturi agricole să primească produse precum, grâu, făină sau cartofi. „Deja am fost anunţaţi de domnul Radu Berceanu, că din judeţul Dolj ar urma să ajungă la Suceava transporturi cu grâu şi făină”, a precizat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă extraordinară a CJ pentru alocarea de fonduri sinistraţilor.
 Vizualizări articol: 1392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şedinţă extraordinară a CJ pentru alocarea de fonduri sinistraţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apa de ploaie, politica pd-latrailor trimis de
(30 iul 2008, 12:01:42
Fluturas, chiar nu mai ai pic de rusine? Au ajuns bucovinenii sa cerseasca mila unui alt nesimtit, Berceanu? Datorita voua avem necazurile astea, plecati dracului in pustie si o sa vedeti ca lucrurile se indreapta de la sine.
2.   Xxs esti un mare cretin trimis de
(30 iul 2008, 12:29:37
esti cretin xxs...astfel de ajutoare din alte judete, neafectate de inundatii, sunt absolut firesti...ajutoare de genul acesta se trimit si in alte tari, daramite in propria ta tara...e vorba de solidaritate si sprijin pentru niste oameni care au fost grav afectati...ce e rau in faptul ca oamenii ajuta alti oameni? comentariul tau denota fie rautate, fie prostie...oricare ar fi raspunsul, cantitatea (de rautate sau prostie) pe care o detii este enorma...tare mult as vrea sa te vad la fata...sa vad cum arata un CRETIN!
2.1  RE: Xxs esti un mare cretin trimis de
(30 iul 2008, 13:26:43
Nu ai dreptate sa jignesti si sa faci cretin pe cineva care isi exprima opinia! Autorul primului comentariu a vrut sa-si exprime nemultumirea fata de unul care se face vinovat alaturi de altii de ceea ce s-a intamplat!!! Padurile taiate in nestire!!!! Stimabilul domn Flutur sa gestioneze acum situatia!

Imi vine sa plang cand vad cum arata Bucovina care pana mai ieri era un colt de rai! Unde esti tu Tepes Doamne ????!!!!!

Credeam ca integrarea in UE ne va face mai responsabili, adica pe maritii nostri guvernanti, dar sper ca va veni vremea cand li se va cere socoteala ... Tari ca Suedia, Austria, Germania etc nu cred ca vor inchide ochii prea multa vreme la "lenea" si hotia noastra ( se intelege de fapt cine .... )! Cu scuzele de rigoare daca cineva se simte ofensat, dar e opinia mea!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei