Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2008 - Anul XIII, nr. 149 (3830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Vânzătorii de ATV-uri, minimotociclete şi biciclete, amendaţi de OJPC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava au efectuat în ultima perioadă controale de supraveghere a pieţei în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale la comercializarea de ATV-uri, biciclete, patine cu rotile, skateboard-uri, moped-uri, minimotociclete, piscine gonflabile, echipamente pentru camping, corturi şi rucsaci.

Directorul OJPC Elena Oanea a declarat că “au fost verificaţi 12 agenţi economici din judeţ şi toţi au fost depistaţi cu abateri”. Inspectorii OJPC au verificat produse din categoria celor menţionate anterior în valoare de 76998  de lei, iar 326 de produse, în valoare de 72398  de lei, prezentau abateri.

Principalele abateri constau în comercializarea de ATV-uri, biciclete, patine cu rotile, fără a informa consumatorii de riscurile  la care se expun cumpărătorii prin utilizarea acestor produse şi fără avertismente vizând vârsta utilizatorilor. Elena Oanea a mai precizat că printre abaterile constatate mai sunt şi lipsa precizărilor privind echipamentul de protecţie necesar şi a căilor de rulare permise, lipsa certificatului de conformitate, lipsa instrucţiunilor de montare (corturi, piscine gonflabile) şi  lipsa instrucţiunilor de întreţinere.

OJPC a aplicat 15 sancţiuni, dintre care 13 soldate cu amenzi în valoare totală de 34 de mii de lei, precum şi 16 măsuri complementare de oprire temporară de la comercializare a produselor care prezentau abateri.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânzătorii de ATV-uri, minimotociclete şi biciclete, amendaţi de OJPC.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vânzătorii de ATV-uri, minimotociclete şi biciclete, amendaţi de OJPC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei