Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2008 - Anul XIII, nr. 149 (3830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Peste o mie de suceveni au participat la sărbătorirea Zilei Drapelului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste o mie de suceveni au participat ieri în Piaţa Tricolorului din apropierea Palatului Administrativ, alături de oficialităţi, la sărbătorirea „Zilei Drapelului”. După ce miercuri după amiază drapelul României arborat în Piaţa Tricolorului a fost coborât şi depus în Biserica „Sfânta Înviere” pentru sfinţire, în cursul zilei de ieri, începând cu ora 11:00, a avut loc ceremonialul public de înălţare a acestuia.

Ceremonialul militar a fost asigurat de comandantul garnizoanei Suceava, colonelul Viorel Mihăescu, precum şi de detaşamentele de onoare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, Inspectoratului pentru Jandarmi Judeţean Suceava, Centrului de Pregătire şi Perfecţionare a Cadrelor Jandarmi Fălticeni şi Colegiului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

De remarcat că pe perioada ceremonialului, în Piaţa Tricolorului au fost expuse şase drapele din timpul celor două războaie, puse la dispoziţie de Complexul Muzeal Bucovina. Ceremonia a început cu prezentarea onorului în faţa oficialităţilor, după care reprezentanţii conducerii Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Primăriei Suceava au rostit alocuţiuni referitoare la sărbătorirea „Zilei Drapelului Naţional”.

 

„Drapelul, alături de imn şi de stemă, reprezintă identitatea unei naţiuni” 

Printre oficialităţile prezente la evenimentul de ieri s-au numărat preşedintele şi vicepreşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, respectiv Vasile Ilie, subprefectul Dumitru Paşniciuc, primarul Ion Lungu, alături de cei doi viceprimari, Viorel Seredenciuc şi Lucian Harşovschi, precum şi directori ai mai multor instituţii publice. Dacă Dumitru Paşniciuc a subliniat că „drapelul naţional este cel mai sfânt al Românilor”, Gheorghe Flutur a precizat că „drapelul, alături de imn şi de stemă, reprezintă identitatea, actul de naştere al unei naţiuni, iar Ion Lungu a arătat că „tricolorul românesc semnifică veacurile de luptă pentru unitatea şi independenţa întregului popor român”.

După momentul discursurilor, în care oficialităţile au evocat importanţa „Zilei Drapelului” pentru români, un sobor de preoţi a binecuvântat drapelul, după care acesta a fost înălţat din nou în Piaţa Tricolorului, alături de steagurile Uniunii Europene şi NATO. Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, care a prezentat onorul către drapelul înălţat pe catarg.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea „Zilei Drapelului” s-au încheiat cu un scurt program artistic susţinut de elevi suceveni şi de corul teologic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de suceveni au participat la sărbătorirea Zilei Drapelului.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste o mie de suceveni au participat la sărbătorirea Zilei Drapelului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Privitor trimis de
(27 iun 2008, 12:23:17
exceptional a fost discursul dlui flutur. are probabil consilieri buni

2.   Pentru UN trimis de
(27 iun 2008, 13:39:13
Gheorghe Flutur este un orator foarte bun, cine-l cunoaste de la inceputul evolutiei sale in viata politica poate sa confirme. Inca nu pot fi mentionate realizari majore ale schimbarii, este timpul prea scurt, deaceea nici nu putem sa facem vreo apreciere despre noua administratie a judetului, dar, deocamdata putem afirma ca am scapat de discursurile in stilul activistilor comunisti tinute la orice adunare publica de catre fostii lideri ai judetului. Macar putem fi siguri ca nu vom mai fi nevoiti sa suportam limbajul de lemn in orice ocazie!
2.1  RE: Pentru UN trimis de
(27 iun 2008, 14:53:26
Nu am auzit nimic de "tagma jefuitorilor..." Oricum cred ca pentru "oratori" era nevoie si de un detector de minciuni ,asta asa ca sa nu-i confundam cu Catavencu! Apropo, a plecat "limba de lemn" si a venit "limba lui Caragiale" ?
3.   Grozav ! trimis de
(27 iun 2008, 21:55:53
Drapelul este "actul de nastere al unei natiuni," spune Domnul Flutur, marele Orator! Domnu, vrei sa ma lamuresti: pana la adoptarea tricolorului ca drapel de stat, oare noi nu eram o natiune ? Mai mergi putin pe la Botosana si mai citeste, draga si stimat conducator!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei