Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2008 - Anul XIII, nr. 149 (3830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Firmele care modernizează DN 17, ameninţate cu rezilierea contractelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a avertizat firmele care execută lucrările de modernizare a DN 17 între Suceava şi Sadova că există riscul rezilierii contractelor, în condiţiile în care nu vor respecta graficul de lucrări stabilit.

Băişanu a precizat că în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a prezentat situaţia lucrărilor, subliniind faptul că acestea înregistrează întârzieri.

Prefectul judeţului a arătat că deşi licitaţiile pentru realizarea investiţiei au fost câştigate de firme de prestigiu din Europa, în realitate modernizarea DN 17 este făcută de firme sucevene, care au subcontractat lucrările, şi care nu dispun de forţă de muncă specializată sau de utilajele necesare.

„Lucrările sunt făcute cu subcontractanţi de mâna a şaptea, care nu au utilaje şi nici personal calificat. Un drum european de o importanţă deosebită a ajuns să fie modernizat cu sfoara şi hârleţul. Mai mult, este inadmisibil ca firme mari din Europa care au câştigat astfel de licitaţii să vină în ţară, cu o geantă diplomat şi un pix, iar lucrările să fie executate de firme care nu au capacitatea să le facă”, consideră Alexandru Băişanu. El a adăugat că în urma discuţiei cu Ludovic Orban, a fost luată decizia reanalizării contractelor de execuţie, existând posibilitatea rezilierii acestora.

 

Modernizarea DN 17 trebuia încheiată în noiembrie 2007 

Pe de altă parte, prefectul a solicitat ca instituţiile abilitate din judeţul Suceava să verifice dacă firmele care realizează lucrările de modernizare respectă toate normele legale în vigoare.

Alexandru Băişanu a reamintit că modernizarea DN 17 a început în anul 2004, iar lucrările trebuiau finalizate la 30 noiembrie 2007. Potrivit proiectului, constructorii trebuiau să transforme acest tronson într-unul adecvat pentru un drum de viteză, prin realizarea de lucrări de lărgire a carosabilului, cu două benzi la urcarea pantelor şi cu benzi de acostament, dar şi de lărgire şi modernizare a tuturor podurilor de pe traseu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele care modernizează DN 17, ameninţate cu rezilierea contractelor.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Firmele care modernizează DN 17, ameninţate cu rezilierea contractelor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca la noi la nimenea trimis de
(27 iun 2008, 11:13:02
tocmai m am intors din Turcia ... ce strazi ,ce sosele mai mare dragul sa mergi pe ele . m am gandit cu rusine la soselele noastre ,,vai mama lor

suceava -gura humorului..o sosea care nu se mai termina de reparat si de carpit ... o rusine ptr noi

. ne vrem tara europeana dar cu sosele de 2 lei .unde este soseaua buna suceava bucuresti alta problema radare peste radare nu cum va sa mergi peste 70 km. vii de la bucuresti si faci 7 ore parca ai fi tren personal . de ce am masina buna cu cai putere daca nu am ce face cu ea .cand o sa avem si noi sosele bune si scoase in afara localitatilor ???

poate copii nostri ca noi cei de acum ... nu mai cred ca apucam

1.1  RE: Ca la noi la nimenea trimis de
(27 iun 2008, 16:07:39
Da ai dreptate cu cele mentionate de drumuri si sosele ,,dar nu tiai pus intrebarea ca dupa revolutie PSD hoti care au ingropat ROMANIA au vindut totul au taiat si dus la fier vechi totul ce afost bun si necesar pt. oameni si sau facut peste noapte patroni si directori de firme numai cu hotie si inselaciune siaceste lucrari se dau tot dupa neamuri cumetrie si interese politice care nu se opresc odata.Santem cea mai corupta tara de pe mapamondul universului si cu aceasta zice totul.murim de foame in casa vine iarna GAZ-BENZINA PETRROL-MINCARE-INTRETINERE-TA INSCRIERE. ce cetatean UE santem noi ca murim si ne zugrumati in casa mai putin HOTI SI BANDITI CARE SE MISUNA PRINTRE NOI .RUSINE RUSINE.
2.   Tarziu fratilor trimis de
(27 iun 2008, 11:18:37
e prea tarziu de reziliat. implica o noua licitatie, un nou contract, eventuale procese care dureaza ani, asa ca o luarati in barba voi ce a-ti contractat...adica nu, gresesc voi a-ti luat ce a trebuit noi am luat-o in barba ca ne rupem masinile de citiva ani. afara din tara cu voi si tot nemul vostru de nesimtiti.
3.   Aha trimis de
(27 iun 2008, 11:40:26
sunt nemultumiti cei din noua conducere a cosiliului judetean ,ca mirza si onofrei si-au luat spuma ,au plecat si acum treb sa aiba si cei ce au venit de unde lua caimacu, doar au fost o gramada de cheltuieli ptr a ajunge unde au ajuns.. LUNGU alt mafiot tot favorizeaza ,,FLORCONSTRUCT'' O firma de toata cacaoa(kk) care isi bate joc de banul sucevenilor prin toate asfaltarile pe care le face in oras . bravo hotilor .o sa vina si vremea lu TEPES o data si odata

3.1  RE: Aha trimis de
(27 iun 2008, 16:13:17
Da ar trebui sa fim uniti si sa mergem peste ei si sa facem adevarata revolutie a dat jos niste comunisti si au intrat alti mai tari si mai hoti de vb. la bec nu te ia nimeni in seama .Daca ei sant satui pe noi cei de rand ne sfideaza si ne rad in nas dar asta ,,,,,,,pina intro zi cand mai mult ca sigur o sa le sara sefia din cap.PENSI MICI -SALARI MICI-dar santem cea mai scumpa tara la alimente si taxe .
3.2  RE: Aha trimis de
(27 iun 2008, 16:38:52
Cred ca cea mai adevarata revolutie pe care ai putea sa o faci tu ar fi sa te intorci la scoala si sa inveti sa scrii si sa te exprimi.
3.3  RE: Aha trimis de
(27 iun 2008, 18:19:14
Sa te****in gura pe tine YO,YO am imopresia ca esti si tu o javra ordinara mai uitate in ograda ta ca vezi ca nu poti fute si te ei de toata lumea eu scriu cum vreu ca nu asta e problema oamenilor .rusine jigodie ordinara .
4.   Treaba de mantuiala trimis de
(27 iun 2008, 12:11:59
Am locuinta la marginea DN 17 si am vazut cum au lucrat cand au ajuns in fata casei mele.Au angajat niste copii sub 18 ani care nu stiau ce sa faca si nu aveau decat lopeti si tarnacoape. Unul care se dadea sef venea din cand in cand si le spunea ce sa faca. 2 lucrau si 5 stateau pentru ca nu aveau unelte.Terminau de facut cofraje dar abia seara venea betonul.

Am vazut cum si - au turnat unii trotuare la vile cu betonul destinat pentru DN 17.

Utilajele folosite de firma costructoare sunt vechi si se defecteaza mereu.

Dupa ce au turnat asfalt, la nici 2 saptamani au aparut gropi.

Lipseste organizare cu desavarsire.

5.   Unde-i mindria locala, a lucrului bine facut? trimis de
(27 iun 2008, 12:54:14
Drumul Suceava -Vatra Dornei ar trebui sa fie pentru toti conducatorii nostri o problema sine-qua-non. Pacat ca nu exista acea mindrie locala pentru a face un lucru bun, de durata, la parametrii occidentali!

Felicitari Dl.Baisanu si faceti asa cum ginditi ca e mai bine, trebuie taiat oadata si odata raul! Luptati sa avem si noi cei din Nordul tarii ceva facilitati, nu numai cei din Sud care le au pe toate!

Am incredere ca Dl Flutur se va implica personal daca nu va fi f. ocupat pe la Bucuresti!

Ce autostrazi au ungurii ?... mai bune ca la austieci!? Au gindit si au actionat ferm, asta-i!
5.1  RE: Unde-i mindria locala, a lucrului bine facut? trimis de
(27 iun 2008, 21:54:46
deci deja a inceput campania electorala.si dai nenicule si dai...halal CARAGIALE.
6.   Rusine trimis de
(27 iun 2008, 12:56:55
ca sa nu ma imbolnavesc de nervi, ruta Suceava - Campulung am parcurs-o pe traseul Suceava - Radauti - Sucevita - Sadova - Campulung, traseu mai lung cu 50 de km ,dar culmea e ca timpul in care am ajuns e acelasi; in schimb nu e nici o groapa iar peisajul mirific ( chiar merita 2 litri de carburant in plus)
7.   !! trimis de
(27 iun 2008, 13:29:51
soseaua suceava, humor, campulung, pana prin bistrita este............haos. asa ceva nu cred ca o sa mai intalnim pe undeva!!!!!!!! drum forestier, oameni buni, asa arata! parca mergi pe drumurile de la tara, in special pe tihuta. fereasca dumnezeu ce este acolo.
8.   Ca la noi.. trimis de
(27 iun 2008, 18:41:43
Nea prefectu,azi la Podul Vladichii (Radauti)nu lucra nimeni,E vara,e cald,conditii sunt !Pentru ce basca ma-sii le trebuie astora 3 ani sa faca un rahat de podet?Pe banii si pe nervii cui freaca astia mangalul ?
9.   ... trimis de
(27 iun 2008, 22:58:29
Drumul Suceava - Vatra Dornei = o problema spinoasa cu multa incarcatura politica. Ar trebui sa se faca o ancheta la ceea ce se intampla acolo. Sa intervina parchetul si sa-i ia la intrebari pe muncitori apoi sa mearga pe fir pana la vilele care s-au facut cu banii si materialele ce trebuiau bagat in reconditionarea drumului respectiv. Da cine sa faca asa ceva, ca daca se incepe o ancheta, cine stie unde duc itele, cati edili au profitat si mai ales unde s-au dus banii.

Nu ne mai ramane decat sa inghitim in sec si sa rabdam ca si pana acu.

Cat despre Baisanu... cu o floare nu se face primavara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei