Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2008 - Anul XIII, nr. 149 (3830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Timp scurt

15.000 de crescători de bovine, aşteptaţi să depună cereri până pe 15 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Toţi crescătorii de bovine din judeţ care vor să încaseze subvenţii trebuie să depună din nou cereri, chiar dacă au mai făcut-o o dată în acest an. Specialiştii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Suceava (APIA) spun că în judeţ sunt 15-20.000 de potenţiali beneficiari, iar cei care vor să primească subvenţiile trebuie să depună cererile până pe 15 iulie.

„Oamenii care au depus deja dosare ar putea să cadă în capcană şi să nu mai vină să depună noi cereri. Este o modificare de lege, îi rugăm să aibă înţelegere şi să se prezinte cât mai repede la noi. Este vorba de o subvenţie semnificativă, de minimum 400 de euro, şi este păcat să fie pierdută”, a declarat Gheorghe Curelciuc, noul director al APIA Suceava.

Acesta a dat asigurări că toate instituţiile se vor implica pentru ca procesarea cererilor să fie realizată în timp util.

 

Schimbare apreciată de crescători

După numeroasele proteste ale fermierilor trimise la Ministerul Agriculturii şi la Guvernul României, plecate inclusiv de la Suceava, autorităţile au emis, la mijlocul acestei luni, o ordonanţă de urgenţă, prin care vechea modalitate de accesare a subvenţiilor pentru bovine a fost modificată.

Pe baza vechiului ordin, crescătorii de bovine trebuiau să primească timp de trei ani subvenţii pentru numărul de bovine pe care le aveau în 2007. Ca moment de referinţă era luată ziua de 31 ianuarie 2007. Măsura era considerată păguboasă de reprezentanţii fermierilor, practic aceasta descurajându-i pe cei care vroiau să se dezvolte. Prin noul ordin, ca dată de referinţă este luată ziua de 31 ianuarie din fiecare an, astfel că cererile trebuie depuse an de an.

Subvenţiile ajung la crescătorii care au avut, pe 31 ianuarie 2008, minimum trei bovine mai mari de şase luni, pentru fiecare cap de animal subvenţia fiind de 490 de lei. Anul trecut, 18.000 de crescători de bovine din judeţ au beneficiat de subvenţii.

În privinţa subvenţiilor pentru ovine şi caprine, data limită de depunere a cererilor este pe 30 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15.000 de crescători de bovine, aşteptaţi să depună cereri până pe 15 iulie.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15.000 de crescători de bovine, aşteptaţi să depună cereri până pe 15 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei