Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2008 - Anul XIII, nr. 76 (3757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adevăruri trunchiate

Evaziunile fiscale la firmele din zonele defavorizate, baloane de săpun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Potenţialele evaziuni fiscale la firmele care au puncte de lucru sau sunt înregistrate în zonele defavorizate din judeţul Suceava sunt doar mari baloane de săpun.

Invitaţia unui cotidian local adresată Curţii de Conturi Suceava de a efectua verificări în cazul a 57 de societăţi comerciale care ar fi beneficiat de facilităţi necuvenite din partea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a stârnit nemulţumirea şi indignarea administratorilor firmelor nominalizate în respectivul articol.

Pentru că cei mai mulţi agenţi economici nu au primit nici un leu drept scutiri de la plata impozitului pe profit, pe baza certificatului de investitor în zona defavorizată, administratorii iau în calcul posibilitatea de a acţiona în judecată respectiva publicaţie pentru a cere daune morale.

De altfel, conducerea DGFP Suceava a demonstrat cu acte că din cele 57 de firme nominalizate în articol, doar două au beneficiat de facilităţile stipulate de OUG 24/1998.

Este vorba de firma Dorna Eco House Vatra Dornei (fostă Pinaris) şi Arcris Prod Vatra Dornei, societăţi care au îndeplinit condiţiile impuse de legislaţie.

Astfel, Dorna Eco House a încasat de la bugetul de stat suma de 2,7 miliarde de lei vechi, bani cuveniţi pentru activităţile derulate în perioada 2005-2007. Defalcat, societatea din Vatra Dornei a primit 811 milioane de lei vechi în 2005, 497 de milioane de lei vechi în 2006 şi 1,4 miliarde de lei vechi în 2007.

Cea de a doua societate care a beneficiat de facilităţi în baza OUG 24/1998 este Arcris Prod. Reprezentanţii acestei firme au încasat 10 milioane de lei vechi în 2003 şi 412 milioane de lei vechi în 2007, în timp ce pentru perioada 2004-2006 în conturile societăţii nu a intrat nici un leu.

 

Ropotă: „Dezinformări crase”

„Presupunerile privind existenţa unor eventuale evaziuni fiscale la firmele din zonele defavorizate, girate de oameni din DGFP Suceava, sunt dezinformări crase. Dintr-o minimă verificare a datelor prezentate se putea trage concluzia că totul este o cacealma. Dintre firmele care ar fi putut beneficia de scutiri de la plata impozitului pe profit pentru zona defavorizată o parte nici măcar nu au sediul în acele zone şi nici puncte de lucru. Ca atare, societăţile nu puteau beneficia de prevederile OUG 24/1998, iar <ajutorul> oferit de mine pentru fraudarea statului sunt minciuni ordinare. Plus că şi asupra firmelor enumerate se creează suspiciunea că nu ar fi derulat corect afacerile şi ar fi încercat să prejudicieze bugetul de stat”, a explicat Petrică Ropotă, directorul executiv al DGFP Suceava.

Acesta a menţionat că mai mulţi administratori ai societăţilor enumerate pe „lista potenţialilor evazionişti” au cerut lămuriri şi au anunţat că îşi vor căuta dreptatea în sălile de judecată şi vor cere despăgubiri de la publicaţia care îi suspectează de operaţiuni ilegale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziunile fiscale la firmele din zonele defavorizate, baloane de săpun.
 Vizualizări articol: 1688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Evaziunile fiscale la firmele din zonele defavorizate, baloane de săpun5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Obiectiv scrie sa nu zica ca au dat faliment trimis de
(31 mar 2008, 12:47:09
nimeni nu mai citeste obiectiv!
2.   Brb trimis de
(31 mar 2008, 18:20:20
CUM SA NU SE LUCREZE LA NEGRU CAND STATU CERE ATATIA BANI IMPOZIT PE VENIT ? SI EU TOT LA NEGRU LUCREZ !!!!!!! NU POT SA PLATESC BANII PE CARE VOR !!!! AMI PARE RAU !!!!!! NU MIAR MAI RAMANE NIMIC

NICI DE MANCARE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei