Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Situaţie

Bolnavii de la Spitalul Judeţean, trataţi în funcţie de stocurile din farmacie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Criza de medicamente din sistem are repercusiuni negative asupra pacienţilor, a avertizat ieri preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Cristian Irimie.

Acesta a arătat că în toate unităţile sanitare, dar îndeosebi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, din cauza lipsurilor de la acest capitol, tratamentele bolnavilor se schimbă de la o zi la alta.

Dr. Cristian Irimie a explicat că medicii sunt nevoiţi să modifice prescripţiile în funcţie de stocurile de medicamente existente la nivelul unităţii, lucru care afectează recuperarea pacienţilor.

„Nu există nici un antibiotic în spital sau există numai pentru două zile. A treia zi un bolnav nu mai primeşte acelaşi antibiotic”, a arătat preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, cu precizarea că prin această practică răspunsul pacientului la tratament scade, deoarece apare o rezistenţă a organismului la antibiotice.

Dr. Cristian Irimie a arătat că deşi suntem la începutul lui martie, iar bugetul naţional al României a fost aprobat din luna decembrie, până acum nu au fost semnate contractele cu spitalele şi medicii, motiv pentru care unităţile spitaliceşti funcţionează în limitele bugetului lunar alocat şi nu au nici o posibilitate, conform legii achiziţiilor publice, să cumpere medicamente şi materiale sanitare în cantităţi normale. Şi asta, într-o perioadă când spitalele sunt foarte aglomerate, inclusiv pe fondul afecţiunilor respiratorii de sezon.

 

Nici un doctor nu a semnalat prin referate criza de medicamente

Ieri, directorul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Doina Ganea Motan, a declarat că criza de medicamente de la nivelul unităţii este pe cale să se rezolve.

Aceasta a recunoscut că au fost lipsuri la capitolul antibiotice, dar a precizat că nici un medic nu a făcut un referat în acest sens, ceea ce înseamnă că fiecare a reuşit să se descurce cu stocurile existente la momentul respectiv în farmacia unităţii.

„La capitolul antibiotice a lipsit ampicilina flacoane, dar au existat capsule, precum şi amoxicilină, tot cu administrare orală. Avem însă promisiunea că acest produs va veni mâine (nr. azi). De asemenea, lipseşte gentamicina injectabilă, care nu are echivalent oral, în schimb avem toate cefalosporinele, cu excepţia produselor Tazocin şi Zinacef. Am făcut deja comenzi pentru toate cele 99 de medicamente care ne lipseau, inclusiv pentru luna martie, şi mă aştept ca ele să ne fie livrate în zilele următoare”, a punctat directorul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii de la Spitalul Judeţean, trataţi în funcţie de stocurile din farmacie.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Bolnavii de la Spitalul Judeţean, trataţi în funcţie de stocurile din farmacie4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E jale! trimis de
(26 feb 2008, 12:52:52
vai de capul nostru in ce hal am ajuns! atata au furat doctorii si asistentele ca acum nu mai au nimic. nici pentru o raceala.... rusine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte