Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Garda de Mediu

Primării sucevene, amendate pentru colectarea haotică a deşeurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava continuă acţiunile de control la nivelul administraţiilor publice locale din judeţ. În urma verificărilor efectuate, săptămâna trecută, în zece comune din judeţul Suceava, şase primării au fost amendate de comisarii de mediu, pentru nerespectarea normelor privind colectarea deşeurilor.

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, echipele de control au constatat că, în comunele Şcheia, Moara, Ilişeşti şi Grăniceşti, colectarea deşeurilor de la populaţie şi agenţii economici de pe raza localităţilor administrate nu se face în mod selectiv. Pentru această abatere de la normele de mediu, cele patru administraţii publice locale au fost amendate cu câte 15.000 de lei.

În ceea ce priveşte înfiinţarea serviciilor de salubrizare, la nivelul comunelor, încă există carenţe în judeţul Suceava. Este şi cazul comunei Bogdăneşti, unde un astfel de serviciu lipseşte cu desăvârşire. Din acest motiv, primăria acestei comune a fost amendată cu 1.000 de lei. Echipele Gărzii de Mediu Suceava au identificat zone din judeţ unde primarii uită să organizeze acţiuni de salubrizare. Primăria Drăgoieşti a fost amendată, pentru această abatere, cu 500 de lei.

Acţiunile de control în cadrul celor 105 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava vor continua şi în perioada următoare, când se va verifica dacă, în comune, se asigură servicii de colectare a deşeurilor menajere, reciclabile şi din construcţii, fie prin structuri proprii primăriilor, fie prin delegarea atribuţiilor către societăţi specializate, dacă s-a reuşit salubrizarea cursurilor de apă şi a drumurilor, precum şi desfiinţarea depozitelor necontrolate de deşeuri, dar şi dacă primăriile au întocmit un program eşalonat  privind îmbunătăţirea spaţiilor verzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primării sucevene, amendate pentru colectarea haotică a deşeurilor.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Primării sucevene, amendate pentru colectarea haotică a deşeurilor4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MOARA trimis de
( 5 feb 2008, 12:46:37
Tot mereu se aude si se scrie prin ziare de aceasta comuna , care este situata atat de aproape de oras , si este in realitate foarte departe de oras cu privire la conditii .Daca acasa la primar acesta nu ia masuri cu privire la mizeria si la mirosul dezgustator care se face simtit pana in primarie acum iarna ce sa mai zicem pe timp de vara, si apoi vorbiti de colectarea gunoiului (deseudilor) din comuna , santem de rasul lumii , si asta din cauza ca oamenii din MOARA se urasc intre ei si se mananca , in loc sa se uneasca si sa voteze un primar tanar , capabil si dornic sa faca ceva pentru aceasta comuna nu un analfabet, un betiv sau un om batran si plictisit de viata si nici un strain caci acestia nu vor face nimic pentru aceasta localitate ba din potriva ne vor intoarce cu ani in urma.
2.   Gunoaie trimis de
( 5 feb 2008, 13:13:10
Cand verificati si Todirestiul?
3.   Dezastru trimis de
( 5 feb 2008, 14:01:11
Dar Horodnicul de Jos?
4.   Solca trimis de
( 5 feb 2008, 16:13:39
Dar Solca?

"s-a reusit salubrizarea cursurilor de apa" si nu numai?????
5.   Focar de infectie la OSTRA trimis de
( 5 feb 2008, 17:06:28
mergesti la OSTRA sa vedeti cum un cartier de blocuri duce intr-un singur loc mizeria ...RUSINE ...MAI AVETI PRETENTII SA SPUNETI CA SUNTEM IN UNIUNEA EUROPEANA R U S I N E ... AJUNGE GUNOIUL SI PANA IN STRADA CATEODATA SI MIROSUL INSUPORTABIL INTRA IN APARTAMENTELE DIN IMPREJURIME ( NICI LA 4 METRI DISTANTA ) GUNOIUL SE STRANGE NUMAI CAND VIN CONTROALE ORI LA 2 SAPTAMANI...CA ZIC EI CAND VIN CONTROALE CA DUC MEREU GUNOIUL VRAJEALA ...DA VRAJEALA MARE...CEVA DE NEDESCRIS...LOCURILE CARE AU FOST AMENAJATE PT GUNOI PRIMARIA LE-A VADUT ... ERA 5 LA NUMAR SI ACUMA DOAR UNUL SI ALA LA 4 MATRI DE BLOCURI LOCIBILE ...TOATE MAGAZINELE CARE SUNT LA NR PESTE 20 ADUC TOT ACOLO....FACETI CONTROALE ACOLO SI IMPUNETI PRIMARIEI SA AMENAJEZE MAI MULTE LOCURI DE COLECTATE DESEURI....NE ESTE SCARBA SA MAI TRECEM PE ACOLO SI DIN NEFERICIRE TREBUIE SA TRECEM
6.   Dar CIRLIBABA? trimis de
( 5 feb 2008, 19:15:04
lA CIRLIBABA ESTE CATASTROFA,DAR CONTROALELE NU AJUNG ACOLO,SAU NU VOR SA VADA?alo tov.primar paralel! si viceprimar nul!
7.   Dar la Cajvana? trimis de
( 6 feb 2008, 00:32:37
aici nu intra nici pasare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei