Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cooperare judiciară

Peste 150 de mandate de arestare europene la instanţele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Integraţi cu tot cu mandate. Cooptarea României în rândul ţărilor Uniunii Europene s-a reflectat şi în activitatea judecătorilor suceveni, mai precis în numărul de mandate europene soluţionate.

În cursul anului trecut, magistraţii de la cele 8 instanţe din judeţ (Judecătorii, Tribunal şi Curtea de Apel) au avut pe mesele de lucru 156 de dosare de acest gen, fapt ce denotă că infracţionalitatea nu are frontiere.

Faptele analizate de judecători nu i-au privit numai pe românii din ţară sau străinătate care au comis diferite infracţiuni, ci şi pe străinii care au încălcat legea.

Numai la Tribunalul Suceava, din cele 27 de mandate de arestare europene, 7 i-au avut în prim plan pe cetăţenii altor state. Cei mai mulţi au fost cetăţeni turci, care au făcut obiectul discuţiei în sala de judecată în 4 cazuri, celelalte 3 situaţii privind un cetăţean ucrainean, un moldovean şi un iordanian.

De competenţa Judecătoriilor au fost cele mai multe mandate de arestare europene. Dacă în aria de competenţă a Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc au existat doar 10 cazuri, în zona Rădăuţi s-a înregistrat un adevărat record negativ, nu mai puţin de 34 de dosare făcând obiectul unor mandate de arestare europene.

 

Faptele cele mai grave, de competenţa Curţii de Apel Suceava

Cele mai grave fapte au fost analizate de Curtea de Apel Suceava, care, în cursul anului 2007, a avut în lucru 11 dosare.

Vicepreşedintele Curţii de Apel Suceava, Maria Andrieş, a ţinut să remarce că aceste mandate de arestare europene sunt un instrument util de luptă cu infractorii.

„Până acum procedura de extrădare era mult mai stufoasă şi necesita un timp mai mare. Prin implementarea Legii 302/2004, modificată cu Legea 224/2006, s-a reuşit o cooperare mult mai bună între ţările Uniunii Europene, un lucru extrem de benefic pentru toate statele”, a declarat Maria Andrieş.  

Faptele pentru care se emite un mandat de arestare european sunt dintre cele mai diverse şi pleacă de la crime, trafic de arme sau droguri, acte de terorism sau sabotaj şi se încheie cu fapte mai mărunte, cum ar fi falsificare de monedă sau facilitarea intrării şi şederii ilegale într-o ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de mandate de arestare europene la instanţele din judeţ.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Peste 150 de mandate de arestare europene la instanţele din judeţ4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un punct de vedere trimis de
( 5 feb 2008, 16:10:08
Ar fi interesant a se compara care este raportul intre fapte pentru care sunt urmariti, de ce, si cum se procedeaza la alte judete pentru a se reduce numarul acestora legat de pericolul faptelor si masurile dispuse de instante.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei