Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Prefectura Suceava va monitoriza proiectele cu finanţare europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, în cursul zilei de ieri, că un angajat al instituţiei pe care o conduce va monitoriza proiectele cu finanţare europeană care se realizează în judeţ.

Onofrei a precizat că această sarcină a fost preluată de un specialist al Departamentului de Integrare Europeană din cadrul Prefecturii Suceava, el urmând să răspundă direct de popularizarea modului în care pot fi accesate fondurile structurale.

De asemenea, persoana în cauză va avea ca obiective şi monitorizarea proiectelor europene care se realizează în judeţ, precum şi informarea autorităţilor locale despre programele europene prin care se pot obţine diverse finanţări.

„Deşi prin lege Prefectura nu este implicată direct în derularea fondurilor europene, ea trebuie să fie principalul disiminator de informaţii privind fondurile europene. Noi trebuie să ne comportăm ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Şi dacă Executivul are un Plan de Dezvoltare Naţional al României, la rândul nostru trebuie să urmărim realizarea acestui plan la nivel local”, a declarat prefectul judeţului Suceava.

 

Îndemn pentru primari să promoveze proiecte

Orest Onofrei a arătat că, începând cu luna martie 2007, va deveni operaţional Fondul naţional de dezvoltare rurală, prin intermediul căruia administraţiile locale vor avea la dispoziţie nu mai puţin de 4 miliarde de euro pentru promovarea unor proiecte de dezvoltare rural.

Prefectul a atras atenţia că deşi acest plan va deveni operaţional în cel mai scurt timp, există un număr foarte mic de primării sucevene care au pregătit proiecte pentru a obţine fonduri.

„Nu se poate ca acest fond de dezvoltare rurală să fie disponibil, şi nici măcar 30 de primării sucevene să nu aibă pregătite proiecte. Şi din acest motiv primăriile trebuie să promoveze proiecte. Iar noi vom sprijini toate primăriile, inclusiv pe cele care nu ştiu, sau nu pot să facă proiecte”, spune prefectul Onofrei, care a adăugat că proiectele care pot fi promovate de primării pot viza atât investiţii în infrastructură, cât şi în creşterea capacităţii administrative.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava va monitoriza proiectele cu finanţare europeană.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectura Suceava va monitoriza proiectele cu finanţare europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UE VA SANCTIONA RO trimis de
( 5 feb 2008, 12:45:34
STIMATE DOMN NU-ti FA ILUZII DESARTE UE STIE CE SE INTIMPLA IN ROMANIA

BANII VOR VENI CIND NOI ALEGATORII VOM VOTA INTELIGENT
2.   MAI MULT CA PREFECTUL trimis de
( 5 feb 2008, 13:14:26
CE SA FACA PREFECTURA DACA NU ARE OAMENI DE SPECIALITATE, DOAR SA-L CONSULTE ORESTE PE BETUL PASNICIUC COMUNIST UITAT DE VREMURI DAR PE CARE ORESTE LA TRIMIS LA CURSURI DE INALT FUNCTIONAR PUBLIC, DOAR SE APROPIE DE PENSIE SI BANI STATULUI SA FIE BINE INVESTITI
3.   CUVINTE......AIUREA trimis de
( 5 feb 2008, 14:42:42
CE COMPETENTE ARE ACEST specialist IN INTEGRARE EUROPEANA?

VA ASIGUR STIMATE... CA NU SINTEM TIMPITII VOSTRI

4.   Treziti primarii trimis de
( 5 feb 2008, 20:14:21
Treziti primarii si puneti- i sa cheltuiasca banii europeni in slujba cetateanului, caci foarte multi nu vor sa se implice, se multumesc cu scaunul moale si caldut. Pacat sa se irosewasca aceste fonduri, dat fiind faptul ca infrastructura rurala arata jalnic. Asa ca, d-le prefect "TREZITI PRIMARII"
5.   Haida de... trimis de
( 5 feb 2008, 20:30:36
Dom Prefect,numai cu monitorizare si cu primari analfabeti precum cel din stroiesti nu faci matalica judetul Suceava asemenea landurilor germane...asa ca paste murgule iarba paste...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei