Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 feb 2008 - Anul XIII, nr. 29 (3710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În instanţă

O judecătoare din Suceava a învins Consiliul Superior al Magistraturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A învins sistemul. Ana Maierean, judecătoare la Tribunalul Suceava, şi-a câştigat dreptul de a-şi exercita meseria la instanţa superioară, Curtea de Apel, abia după un proces.

În august 2007, Consiliul Superior al Magistraturii i-a respins cererea de promovare, motiv pentru care judecătoarea s-a adresat instanţei de judecată.

După aproape jumătate de an de procese, Ana Maierean şi-a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dreptul de a profesa la Curtea de Apel Suceava. Aşa se face că începând de la 1 februarie 2008, judecătoarea a fost promovată de la Tribunalul Suceava, instanţă care a rămas acum doar cu 26 de magistraţi, deşi schema de personal prevede un număr de 35 de angajaţi.

De altfel, preşedintele Tribunalului Suceava, Doru Bunduc, a ţinut să precizeze că lipsa de personal este o problemă serioasă cu care se confruntă această instanţă.

„Voi solicita Consiliului Superior al Magistraturii să angajeze persoane din afara sistemului, jurişti sau avocaţi, ori să transfere procurori de la diferite Parchete la Tribunalul Suceava”, a declarat Doru Bunduc.

Lipsa de personal este evidentă şi la nivelul funcţiilor de conducere. Momentan este vacant atât postul de vicepreşedinte al Tribunalului Suceava, dar şi cel de preşedinte al secţiei civile.

Chiar şi cu schema de personal incompletă, preşedintele Tribunalului Suceava este de părere că activitatea din 2007 a fost satisfăcătoare.

„Au fost rezultate bune, chiar dacă le-am obţinut cu eforturi suplimentare din partea colegilor mei. O notă bună este şi faptul că numărul dosarelor aflate în stoc a scăzut, de la 2.373 în 2006 la 2.295 la finele anului trecut”, a remarcat Doru Bunduc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O judecătoare din Suceava a învins Consiliul Superior al Magistraturii.
 Vizualizări articol: 2592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
O judecătoare din Suceava a învins Consiliul Superior al Magistraturii3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LEGE trimis de
( 5 feb 2008, 11:12:54
Bunducule ! nu lipsa de personal este o problema serioasa ci lipsa de INCOMPETENTA . La voi magistratii incompetenta este o problema grava si acuta , judecati dosare dupa "ureche" si la fel sunt si solutiile .

Va aglomereaza dosarele datorita incompetentei de care da-ti voit dovada , justitiabilii innebunesc cautandu-si dreptatea prin recursuri , apeluri , cereri indreptare eroare materiala , contestatii in anulare si recurs in anulare , revizuiri etc .

La voi este LEGE , daca prima instanta a pornit prost , la fel si solutiile voastre sunt de aceiasi calitate , in rare cazuri se schimba . Se schimba numai atunci cand justitiabilii va actioneaza penal la PICCJ sau la CSM , la comisia juridica sau disciplinara .

Asta e o punte pe care trebuie sa o cunosca si sa o aplice justitiabilii , sa va poarte pe drumuri si sa dati cu subsemnatul pana vi se rod pingelele de la papuci ca prea mare bataie de joc aplicati impotriva celor care-si cauta dreptatea .

1.1  RE: LEGE trimis de
( 5 feb 2008, 16:56:13
... ci lipsa de INCOMPETENTA ... tare de tot comentariul. Bravos.
1.2  RE: LEGE trimis de
( 5 feb 2008, 19:21:46
Destept ca o bucata de scandura justitiarul asta!
2.   Re trimis de
( 5 feb 2008, 11:18:51
Asa e , INCOMPETENTA bat-o vina .

Se judeca oameni de peste 10 ani , a-ti facut un top clasament ?

De ce nu faci Neagule chestia asta si sa vezi cum oamenii mor cazand in cap de la etajul Tribunalului ! De ce cad Bunducule ? frica de solutiile voastre date dupa ureche.

De ce nu stai pe holurile instantelor de judecata si sa faci cate un reportaj despre amaratii de justitiabili care-si petrec veacul in cautarea dreptatii ?

3.   Justitiarului trimis de
( 5 feb 2008, 11:19:34
Esti prost rau tataie

3.1  RE: Justitiarului trimis de
( 5 feb 2008, 18:50:21
esti pupinkur ?
3.2  RE: Justitiarului trimis de
( 5 feb 2008, 18:55:22
Elvisa esti proasta rau , nu vezi ? uita-te in oglinda !

Iti place sa fii......vorba rusului
4.   Hai zau asa trimis de
( 5 feb 2008, 13:30:47
nu lipsa de personal este o problema serioasa ci lipsa de INCOMPETENTA .... citeste si tu ce ai scris aici poate iti dai seama ce inseamna de fapt lipsa de incompetenta. Of greu cu romana asta dar parerile le spunem pe toate drumurile. Asta e problema romanului: vorbeste mult si gandeste putin.
4.1  RE: Hai zau asa trimis de
( 5 feb 2008, 14:17:42
ce m-am distrat si eu cand am citit comentariul cu lipsa de incompetenta.

saracul!
4.2  RE: Hai zau asa trimis de
( 5 feb 2008, 18:53:09
Ei si tu ! chiar tu te-ai gasit sa comentezi . A gresit omul dar in acest caz nu era de asteptat corectura ta
5.   !!!!! trimis de
( 5 feb 2008, 18:43:32
Putini judecatori si foarte multi avocati nu citesc dosarele.

Sa nimereasca un asemenea judecator cu asa-zisa avocata OSTROV GABRIELA care toata ziua-i prin crasme.Vor avea ce umbla prin salile de judecata ani de zile amaratii care -si cauta dreptate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei