Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 dec 2007 - Anul XII, nr. 313 (3678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte pentru 2008

Trafic mai fluent în zona Centru-Obcini a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile locale le promit sucevenilor, pentru 2008, o serie de măsuri ce vor fluidiza traficul în municipiului Suceava.

Potrivit viceprimarului Angela Zarojanu, municipalitatea va pune în practică ultimele proiecte prevăzute în studiul de circulaţie elaborat în 2006.

Proiectul privind modificarea şi modernizarea intersecţiilor în zona cuprinsă de străzile Mărăşeşti, Lecca Morariu, Universităţii, Alexandru cel Bun şi Mihai Viteazu are drept scop degajarea uneia dintre cele mai aglomerate zone din Suceava.

Autorităţile susţin că una dintre măsurile care se impun în acest caz este transformarea străzii Mihai Viteazu în sens unic, soluţie ce ar suplimenta numărul locurilor de parcare din zonă.

Cea mai delicată problemă ce trebuie rezolvată în această zonă este preluarea traficului de pe strada Mărăşeşti, pe care circulă şi mijloace de transport în comun. Virajul de pe această stradă este aproape imposibil, uneori, pentru cei ce vor să iasă în bulevardul 1 Mai, din apropierea Primăriei Suceava. Elaborarea proiectului tehnic va costa municipalitatea 12.000 de lei.

Sens giratoriu în intersecţia spre Moara

Zona de la ieşirea din municipiul Suceava, spre Fălticeni, îşi va schimba configuraţia odată cu amenajarea unui sens giratoriu în intersecţia bulevardului 1 Decembrie 1918 cu bulevardul Sofia Vicoveanca.

„Această soluţie este necesară în contextul în care, spre comuna Moara, a apărut un cartier rezidenţial, iar în zona celor două bulevarde va fi ridicat mall-ul Galleria”, a precizat viceprimarul Zarojanu.

În 2008, va fi modificată şi intersecţia străzii Bistriţa, cu bulevardul 1 Decembrie 1918, prin semaforizarea şi modernizarea acesteia. Această măsură se va constitui ca o soluţie pentru a facilita ieşirea autovehiculelor din cartierul Obcini, ieşire care acum se face cu dificultate, indiferent că vorbim de Calea Obcinilor sau de bulevardul 1 Decembrie 1918.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trafic mai fluent în zona Centru-Obcini a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trafic mai fluent în zona Centru-Obcini a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O alta problema trimis de
(27 dec 2007, 11:41:08
Am si eu un sfat pt. d-na. Zarojanu.

De ce nu muta semaforul de la Metro cu 50-100 de metri mai sus ca sa fie exact la intersectia cu strada care iese din cartierul Obcini, pt. ca si acolo se sta f. mult pt. a se iesi spre oras.

Ar fi o idee f. buna, iar cei de la Metro cred ca nu se supara daca mut poarta putin mai la deal.
2.   Sens unic pe str. Mihai Viteazul? trimis de
(27 dec 2007, 15:53:00
Sensul unic pe str. M.Viteazu, indiferent in ce sens, este o greseala care se va vedea, inclusiv la alegeriwinking ... Pt ca mai multe locuri de parcare nu vor fi (acum se parcheaza pe ambele sensuri) iar strada respectiva, care preia un important trafic degrevand zona centrala, nu va fi folosita la capacitatea ei. Efectul imediat vor fi soferii nemultumiti ca trebuie sa ocoleasca prin centru sau pe Marasesti... Halal studiu de fezabilitate, sa faci sens unic pe o strada de peste 6 m latime !!! Nu s-a construit nici o parcare, dar se "restrictioneaza" zona circulabila existenta... Daca ar deschide cineva un forum cu discutii si propuneri de fluidizare a traficului va asigur ca se vor gasi solutii mult mai bune...
3.   Sens Unic trimis de
(27 dec 2007, 17:24:07
Inainte de a face propuneri de circulatie pe strazile sucevene, doamna Z. ar trebui sa faca cursuri de specialitate si dupa ce intelege cum stau lucrurile, poate face propuneri. S-a mai facut un sens giratoriu in Burdujeni iar dupa ce s-a dat in folosinta s-a constatat ca este mult prea mare pentru spatiul existent si la o perioada de timp s-a mai micsorat.

Intrebare: studiul este facut de doamna Z.?
4.   Sensuri unice !!!!!!!! trimis de
(27 dec 2007, 18:17:01
Parerea mea , apropo de sens unic pe M viteazu .....asta ar insemna sa blocam tot centru -bucovina- areni. Se vede clar ce s-a intamplat de cand s-a facut sens unic pe Al. cel Bun, deci toti care vor sa iasa spre Bosanci, Liteni trebuie sa treaca prin centru si se aglomereaze zona areni. Sunt multe intersectii in care ar trebui sa poti face la dreapta fara sa stai la semafor...ex: catedrala, centru-piata-calea unirii, etc.

Parerea mea : cam greu gandesc cei ce se ocupa cu aceste probleme......
5.   Dezastru trimis de
(27 dec 2007, 22:04:31
Subscriu, in clipa in care se va face sens unic pe ditamai strada Mihai Viteazu, la fel ca si pe Alexandru cel Bun, alta idee "maiastra", va fi sfarsitul circulatiei rutiere in Suceava, ne vom deplasa toti bara la bara pe portiunea Centru-Areni si vom polua si mai a naibii Suceava stand minute in sir pentru a percurge cativa metri. Dar, cum spunea cineva mai sus, se va vedea la alegeri, intamplator mare parte din alegatori sint si soferi..
6.   SENS UNIC trimis de
(27 dec 2007, 23:06:48
Sens unic pe Mihai viteazu ? E SENSUL UNIC spre IESIREA de la primarie a lui Lungu si Zaro !!! Atentie, e GRESEALA FINALA
7.   Propunere trimis de
(27 dec 2007, 23:35:09
Referitor la str. Mihai Viteazu - sa se gaseasca alte solutii de parcare si sa se dea drumul la circulatie in ambele sensuri, pe patru benzi. O alta solutie ar fi largirea strazii, dar... nu mai este loc. Din punctul meu de vedere problema circulatiei in Municipiul Suceava, este datorata de autoturismele parcate pe prima banda de circulatie. Daca se gasesc solutii de parcare intre blocuri, totul ar fi OK. Dar unde era un loc cat de cat mai liber... s-a construit un spatiu comercial. Cat despre largirea strazilor... nu prea mai ai unde, deoarece multi si-au extins apartamentele (situate la parter) pana pe trotuar, transformandu-la in spatii comerciale. Edilii nostri trebuiau sa se gandeasca la asta cand au dat aprobari, dar... comisionul era prea mare ca sa le mai pese si de noi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Macrou gratinat cu gulii 4 porţii – 50 minute700g file de macrou4 gulii1 ceapă roşie100ml ulei4 morcovi2 ouă50g smântână100g caşcaval1 leg. mărar± sare, piper Curăţă fileul de pieliţe şi oscioare, spală-l şi scurge-l de apă.... Citeşte