Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 dec 2007 - Anul XII, nr. 313 (3678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colectare selectivă

Sucevenii îşi aruncă televizoarele la gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de colectare a deşeurilor provenite din echipamente electrice şi electronice (DEEE) s-a desfăşurat cu dificultate în municipiul Suceava, în anul 2007.

Cu toate acestea, potrivit directorului Rosal Suceava, Adrian Niculescu, sucevenii au colectat aproximativ 21 de tone de astfel de deşeuri, cantitate care a ajuns în depozitele societăţii de salubrizare din municipiu.

Deşi cantitatea colectată nu este deloc neglijabilă, sucevenii mai au încă de învăţat cu privire la riscurile pe care le prezintă utilizarea unui aparat electrocasnic vechi, ţinând cont de faptul că 20 de tone de deşeuri de tip DEEE au fost colectate de la populaţie în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, la începutul lunii noiembrie.

În topul listei cu cele 561 de obiecte electrocasnice vechi, de care sucevenii s-au debarasat în acest an, se află televizoarele, adunate în număr de 87, monitoarele PC (51), frigiderele (36), telefoanele (29), aragazurile (29), maşinile de spălat (27), lăzile frigorifice (23), imprimantele (21), aparatele radio (20)copiatoarele (19) şi staţiile de amplificare (19).

Sucevenii au mai aruncat şi aspiratoare, aparate de măsură, ventilatoare, casetofoane, magnetofoane, filtre de cafea, pikup-uri, boilere, cântare electronice, maşini de strunjit sau maşini de numărat bani.

Pentru ca, în 2008, colectarea deşeurilor DEEE să se facă cu rezultate mai bune, societatea Rosal a organizat un Departament special pentru colectarea selectivă a deşeurilor, care va superviza ambele activităţi de colectare.

În ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, societatea Rosal a încheiat deja 130 de contracte cu agenţi economici din municipiul Suceava cărora li se vor distribui saci speciali de culoare albastră pentru carton şi hârtie şi de culoare galbenă pentru mase plastice şi folie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii îşi aruncă televizoarele la gunoi.
 Vizualizări articol: 1336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii îşi aruncă televizoarele la gunoi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara experienta trimis de
(27 dec 2007, 20:52:51
prin PRORAMse s[une ca onrabilul cetatean din jud .SV va fi instruit asupra modului de asi recup.deseurile.
2.   Unde arunc TV-ul? trimis de
(28 dec 2007, 10:07:14
Nu am gasit in articol ce ma interesa. Unde pot arunca TV-ul meu vechi? Il arunc la gonoiul normal si il selecteaza ei in centrul de selectie a gunoaielor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Macrou gratinat cu gulii 4 porţii – 50 minute700g file de macrou4 gulii1 ceapă roşie100ml ulei4 morcovi2 ouă50g smântână100g caşcaval1 leg. mărar± sare, piper Curăţă fileul de pieliţe şi oscioare, spală-l şi scurge-l de apă.... Citeşte