Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 dec 2007 - Anul XII, nr. 313 (3678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai aproape

Bătrânii asistaţi şi cei care-i îngrijesc au serbat Crăciunul împreună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bătrânii din Centrul de Reabilitare Socială Zvoriştea au sărbătorit Crăciunul cu două zile mai devreme, duminică, 23 decembrie, alături de cei care-i îngrijesc, angajaţii centrului, împreună cu familiile lor.

Ideea i-a aparţinut şefei Centrului de la Zvoriştea, Carmen Agoutin, care, împreună cu Organizaţia de Femei PSD, al cărei preşedinte este, a reuşit să organizeze o sărbătoare cu multe surprize pentru asistaţii şi angajaţii centrului.

Colindaţi de Ansamblul „Balada”

La debutul întâlnirii dintre cei 35 de bătrânei care trăiesc departe de familiile lor, într-un centrul de reabilitare socială, şi cei 46 de angajaţi, veniţi fiecare cu familia, organizatorii le-au pregătit prima surpriză.

Au invitat la Zvoriştea Ansamblul „Balada”, format din aproape 20 de copilaşi, însoţiţi de maestrul George Sârbu, care i-au colindat pe bătrâni şi pe angajaţii centrului, iar, la final, copilaşii au oferit cadouri bătrânilor.

La rândul lor, copiii care fac parte din Ansamblul „Balada” Suceava au primit cadouri din partea primarului comunei Zvoriştea, Constantin Barariu.

Aproape de comunitate

După ce s-au bucurat de programul „de suflet” oferit de copilaşii de la Suceava, a fost rândul asistaţilor şi al angajaţilor să colinde, să vestească Naşterea Mântuitorului.

În acest fel, bătrânii de la Zvoriştea şi-au amintit de vremurile când aveau şi ei o familie, erau preţuiţi, erau iubiţi de cei dragi.

„Intenţionez ca fiecare sărbătoare importantă să fie petrecută de bătrânii de la Zvoriştea în acest fel: împreună cu angajaţii, împreună cu comunitatea. Aceasta este şi ideea, de a nu-i izola pe aceşti oameni, de a-i apropia de oamenii din comunitatea în care locuiesc, de oamenii care se ocupă de îngrijirea lor, de cei care pot să le readucă un zâmbet pe buze”, ne-a spus şefa Centrului de Reabilitare Socială pentru persoane vârstnice Zvoriştea, profesoara Carmen Agoutin.

Cadouri pentru asistaţi şi angajaţi

La sfârşitul spectacolului de Crăciun, toţi angajaţii şi asistaţii au primit cadouri din partea Organizaţiei de Femei PSD. Unii au primit dulciuri, fructe, ornamente pentru bradul de Crăciun, asistaţii bucurându-se şi de pijamale noi, căciuli, mănuşi, pe lângă dulciuri şi alte bunătăţi tradiţionale acestor sărbători de iarnă.

„A fost o mare sărbătoare în casa noastră, în casa unde trăiesc aceşti bătrâni. Am reuşit să-i apropiem de oamenii care locuiesc în aceeaşi localitate cu ei, doar că au familii, au oameni dragi alături, nu sunt uitaţi sau părăsiţi de cei cărora le-au dat viaţă – de copii. Emoţia acestor bătrâni, bucuria de pe feţele lor au spus totul. Merită să le organizăm cât mai ades astfel de întâlniri de la suflet – la suflet”, a completat Carmen Agoutin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrânii asistaţi şi cei care-i îngrijesc au serbat Crăciunul împreună.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bătrânii asistaţi şi cei care-i îngrijesc au serbat Crăciunul împreună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Macrou gratinat cu gulii 4 porţii – 50 minute700g file de macrou4 gulii1 ceapă roşie100ml ulei4 morcovi2 ouă50g smântână100g caşcaval1 leg. mărar± sare, piper Curăţă fileul de pieliţe şi oscioare, spală-l şi scurge-l de apă.... Citeşte