Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2007 - Anul XII, nr. 259 (3634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atac

Social-democraţii lovesc în sănătatea liberalilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni au comentat pe marginea neregulilor constatate la Spitalul Judeţean în urma verificărilor efectuate de Prefectură şi Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava, verificări în urma cărora ASP a propus Ministerului Sănătăţii destituirea managerului Costică Dăsăcliuc.  

Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a ţinut să constate “cu multă tristeţe” că avertismentele lansate de el de-a lungul timpului cu privire la problemele care există la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ s-au adeverit.

Totuşi, liderul social-democrat deplânge soarta lui Dăscăliuc, care acum este lovit din toate părţile, inclusiv de către cei care l-au ajutat să ajungă manager.

“Au sărit ca nişte vulturi toţi pe capul lui Dăscăliuc chiar şi cei care l-au pus în funcţie. Este aproape sub demnitatea unor oameni când vezi că azi îl pun şi a doua zi îl dărâmă. Când au fost cinstiţi, când l-au pus şi era membru PSD, şi să vedeţi ce caracterizări avea atunci şi ce calităţi de manager, sau acuma, când tot ei spun că nu e bun? Înseamnă că perioada asta, cât l-au luat manager sub culorile portocalii, l-au desfiinţat şi profesional şi uman. Iată un mod de a te comporta necolegial al celor care l-au pus pe Dăscăliuc în funcţie şi care, acum, tot ei îl demolează”, a declarat Mîrza.

El a mai constatat că cei de la putere nu au oameni pregătiţi pentru a conduce instituţii şi s-a oferit, din nou, să ajute cu resurse umane.

„Să ne spună din timp pe ce domenii şi le dăm cu toată plăcerea şi disponibilitatea oameni să conducă destinele, pentru ca populaţia acestui judeţ să nu sufere. Să-mi ceară, că le dau doctori, doctori în ştiinţe medicale, ce doresc ei”, a mai spus preşedintele PSD Suceava.

 

PSD Suceava cere demisia ministrului sănătăţii

 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a catalogat ca inadmisibil ce se întâmplă în Spitalul Judeţean şi propune destituirea întregii echipe de conducere, inclusiv a şefilor din eşaloanele inferioare.

„Toată lumea pune tunurile pe Dăscăliuc, în schimb nimeni nu se preocupă de realităţile existente în Spitalul Judeţean. La spital nu ştiu cât a fost vreodată problema de manager sau de director general. Am avut de-a lungul timpului personalităţi ale vieţii medicale directori de spital, dar foarte puţini văd că la nivelul doi sunt aceiaşi oameni de mai bine de 10 ani, şi unii chiar de 17 ani. Zona de achiziţii, zona economică, şi alte zone executive din nivelul doi îşi fac veacul de foarte mulţi ani în Spital, şi azi se constată printr-o comisie de anchetă că lucrurile  nu sunt în regulă. Chiar nu observă nimeni că, în Spitalul Judeţean, până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii? Solicităm prefectului să meargă mai jos, şi la nivelul doi, şi solicităm domnului Ion Lungu ca în calitate de preşedinte al PNL Suceava să-şi asume eşecul de la spital cu aşa zişii manageri”, a declarat Donţu.

El a mai spus că PSD Suceava cere demisia ministrului sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, „pentru că a promis că începând cu luna iulie medicamentele se vor ieftini cu 15%, lucru nerealizat, şi pentru programul pe care l-a iniţiat privind schimbarea directorilor de spitale cu manageri”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democraţii lovesc în sănătatea liberalilor.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Social-democraţii lovesc în sănătatea liberalilor2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei