Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2007 - Anul XII, nr. 259 (3634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amintirile unui ministru

Fotbal cu radiera pe culoarele şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţiei, a retrăit ieri câteva momente ale vieţii sale de elev la Şcoala Generală Nr. 3 din Suceava. Prezent în Suceava, ministrul Adomniţei a ţinut să treacă pe la Şcoala Generală Nr. 3, instituţie de învăţământ în care a învăţat opt ani de zile. 

După revederea cu o parte din cadrele didactice care i-au fost şi lui profesori, ministrul educaţiei a dorit să treacă şi prin clasa în care a învăţat.

„Clasa noastră era foarte bine poziţionată, eram în aripa asta de şcoală mai retrasă, izolaţi de restul colegilor noştri din alte clase, şi era foarte bine. Jucam fotbal cu radiera, şi ţin minte că trebuia să avem foarte mare atenţie la geamuri”, a povestit ministrul Adomniţei.

Fotbalul cu radiera pare a fi un „sport” preferat al ministrului Adomniţei, având în vedere că acesta i-a povestit detaliat directorului şcolii, Venera Rusu, cum îl juca şi pe culoarele şcolii, însă nu a fost lăsat să continue prea mult, pentru a nu da idei elevilor.

Tot la Şcoala Generală Nr. 3, ministrul Adomniţei a mai vizitat laboratorul de informatică şi pe cel de biologie, şi apoi bazinul de înot recent renovat.

 

Ministrul Adomniţei a vizitat ieri şi Colegiul Naţional „Petru Rareş”

 

De la Şcoala Nr. 3, ministrul Cristian Adomniţei a plecat la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, unde era aşteptat să participe la inaugurarea sălii de sport care  fost recent renovată. Şi aici ministrul şi-a amintit tot de sport, de data aceasta însă de baschet, practicat nu pe culoarele şcolii, ci  în sala de sport a Colegiului „Petru Rareş”, când participa la campionatele între licee.

La Colegiul Naţional „Petru Rareş”, ministrul Adomniţei a stat de vorbă cu profesorii, în cancelarie. Acesta le-a spus dascălilor de la „Petru Rareş” că este îngrijorat cu privire la rata ridicată a abandonului şcolar în România, şi din acest motiv intenţionează să introducă o modificare la legea învăţământului, potrivit căreia clasa a noua să fie cuprinsă în cadrul învăţământului gimnazial.

„Rata abandonului şcolar e mare, şi acest fenomen este frecvent la clasa a opta. De aceea, introducând clasa a noua ca an de gimnaziu, practic aducem şcoala la elev şi îi dăm posibilitatea să-şi continue educaţia”, a precizat ministrul Cristian Adomniţei.

După discuţia avută cu profesorii de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, ministrul Adomniţei a participat la inaugurarea sălii de sport a colegiului, care a fost recent renovată. Pentru modernizarea sălii au fost investite aproximativ 2 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal cu radiera pe culoarele şcolii.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Fotbal cu radiera pe culoarele şcolii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei