Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2007 - Anul XII, nr. 259 (3634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Documente măsluite

Notar public, dat pe mâna judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un notarul public din municipiul Rădăuţi, Cătălina Buzdugă, a fost trimis, ieri, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Suceava. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Liliana Arbureanu, notarul public a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea a nu mai puţin de patru infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, uz de fals, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei.

Cătălina Buzdugă a falsificat, susţin procurorii, o declaraţie de acord prin care o minoră din Rădăuţi a putut să iasă din România, fără ca părinţii acesteia să aibă habar.

De cealaltă parte, notarul public spune că acuzaţiile care i se pun în cârcă sunt neadevărate.

Toată povestea, reiese din rechizitoriul întocmit de procurori, s-a petrecut la începutul anului trecut, atunci când un individ din Rădăuţi a intervenit pe lângă notarul Buzdugă să întocmească un document prin care părinţii unei adolescente în vârstă de 16 ani erau de acord ca aceasta să iasă din ţară. Până aici nimic necurat, numai că părinţii cu pricina erau tocmai în Anglia, la muncă, şi nu ştiau nimic despre demersul notarului. Îşi lăsaseră fata în grija bunicilor şi nici nu se gândeau că adolescenta, îndrăgostită peste cap de un rădăuţean plecat în Spania, vroia să fugă de la Rădăuţi direct în braţele acestuia. Pentru acest lucru, însă, minora avea nevoie de un document prin care ambii părinţi consimţeau, în faţa unui notar public, că odrasla lor poate părăsi teritoriul României.

La intervenţiile iubitului din Spania, mai mulţi prieteni de-ai acestuia i-au aranjat adolescentei să obţină paşaport şi, cel mai important, documentul cu acordul părinţilor.

La data de 17 ianuarie 2006, Cătălina Buzdugă întocmeşte în fals o declaraţie de acord  prin care părinţii adolescentei îi permiteau acesteia să iasă din ţară. Pe documentul respectiv, care, în aceeaşi zi, a şi fost autentificat, apăreau semnăturile părinţilor fetei, deşi aceştia se aflau la mii de kilometri distanţă. De altfel, în acea declaraţie, notarul Cătălina Buzdugă specifica şi că cei doi părinţi s-au prezentat în faţa ei şi, după citirea actului, l-au semnat. Câteva zile mai târziu, cu documentul măsluit, adolescenta a ieşit din România prin Puntul de Trecere a Frontierei Turnu (Arad), cu destinaţia Spania. Părinţii minorei au aflat în aceeaşi zi de dispariţia fetei lor şi, auzind că aceasta a plecat din ţară, au sesizat Interpolul.

 

„Cineva vrea să mă discrediteze...”

 

Contactată telefonic în cursul zilei de ieri, notarul public Cătălina Buzdugă a declarat că acuzaţiile procurorilor sunt „o minciună”. „Nu e nimic adevărat acolo. Am impresia că cineva îmi poartă pică. Cineva vrea să mă discrediteze... vor să mă pensionez, să mă retrag... Sunt împroşcată cu noroi şi nu înţeleg de ce. Instanţele o să hotărască dacă sunt sau nu vinovată. Dacă eram o falsificatoare, nu aveam atâţia clienţi... Nici nu mai am cuvinte”, a răbufnit notarul.

Potrivit actelor de sesizare a instanţei, Cătălina Buzdugă a mai fost acuzată de fals intelectual, primind două sancţiuni administrative în 1999 şi în 2004. Totodată, în 1997, printr-o sentinţă a Curţii de Apel Suceava, notarul rădăuţean a fost condamnat pentru aceeaşi infracţiune la opt luni de închisoare cu suspendare, pedeapsă ce ulterior a fost graţiată. De asemenea, aceeaşi instanţă a condamnat-o pe Cătălina Buzdugă la şase luni de închisoare cu suspendare, însă decizia nu a rămas definitivă, dosarul fiind acum pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Notar public, dat pe mâna judecătorilor.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Notar public, dat pe mâna judecătorilor4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei