Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2007 - Anul XII, nr. 258 (3633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recunoştinţă

Astăzi are loc dezvelirea monumentului închinat poliţiştilor căzuţi la datorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Monumentul comemorativ închinat poliţiştilor căzuţi la datorie, ridicat chiar lângă intrarea principală a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, va fi dezvelit astăzi, ora 11:00.

Numele a nouă poliţişti care şi-au pierdut viaţa în timpul misiunilor, ofiţeri sau simpli agenţi, au fost inscripţionate pe monumentul ridicat din iniţiativa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, cu sprijinul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual –Biroul Teritorial Suceava.

La manifestare, şi-au anunţat deja prezenţa numeroase oficialităţi locale şi judeţene, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor descentralizate.

Lista celor nouă poliţişti căzuţi la datorie începe cu plutonierul major Aurelian Curcă, care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Miliţiei oraşului Fălticeni şi în cadrul Miliţiei oraşului Suceava.

Plutonierul a decedat la data de 26 iulie 1964, după ce-a fost lovit cu un cuţit de către un individ, în timp ce se afla în misiune de control şi dirijare a traficului. Căpitanul Vasile Moşneagu a murit la 18 iulie 1973, într-un accident de elicopter, în timpul unei misiuni. Lista continuă cu numele altor doi maiştrii militari, Ioan Spatariu şi Bânţu Neculai, pe care teribilul cutremur din martie 1977 i-a prins în misiune, la Bucureşti. Nici unul dintre ei nu a reuşit să supravieţuiască acelei zile fatidice. Plutonierul adjutant Traian Fortine şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Miliţiei oraşului Câmpulung Moldovenesc, pe linia circulaţiei rutiere. A decedat la 9 septembrie 1987, din cauza unui infarct în timpul misiunii. De altfel, infarctul a răpus, în misiune, alţi trei oameni ai legii (plutonier major Constantin Asimini –decedat 1995, agent şef principal Radu Ionel – 2005, agent şef Ilie Ţurcă -2005).

De pe monumentul comemorativ închinat poliţiştilor căzuţi la datorie nu putea să lipsească numele căpitanului Mihai Alupoae. La 9 martie 1995, la circa 50 de metri de clădirea Palatului de Justiţie, o bombă artizanală amplasată sub un „Opel Kadett” a sărit în aer. În urma exploziei nu a murit cel vizat, proprietarul maşinii, ci poliţistul Alupoae, care încerca să dezamorseze dispozitivul exploziv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi are loc dezvelirea monumentului închinat poliţiştilor căzuţi la datorie.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi are loc dezvelirea monumentului închinat poliţiştilor căzuţi la datorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei