Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2007 - Anul XII, nr. 246 (3621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezolvarea problemelor

Iluminatul public din Suceava, scos la licitaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Învechitul şi deficitarul sistem de iluminat public din municipiul Suceava va fi preluat din administrarea E.ON şi scos la licitaţie.

După ce de luni de zile în tot municipiul Suceava sunt semnalate, zilnic, tot felul de probleme, de la străzi pe care nu se aprinde nici un bec, până la cartiere întregi rămase în beznă, conducerea Primăriei e decisă să încredinţeze asigurarea acestui serviciu unei firme private, care să investească în modernizarea întregului sistem de iluminat public.

“În urma discuţiilor purtate cu conducerea E.ON, în baza unei legi recent apărute, avem două opţiuni. Una e ca E.ON să predea către Primărie întregul sistem de iluminat public al oraşului, iar cealaltă, să încheiem un contract de închiriere al acestuia. Evident, vom opta pentru prima variantă”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acţiunea de predare-primire a sistemului de iluminat public va fi urmată de luarea unei decizii în Consiliu Local, pentru delegarea de gestiune a acestui serviciu către o firmă privată, desemnată în baza unei licitaţii publice.

“Consiliul Local va fi cel care va decide strategia de iluminat public, tarifele care vor fi aplicate şi vor impune anumiţi indicatori de performanţă, care vor fi trecuţi în caietul de sarcini al licitaţiei ce va fi organizată. Trebuie să reglementăm cât mai rapid această problemă spinoasă, a iluminatului public, pentru că adeseori Suceava pare un oraş părăsit, din cauza cartierelor cufundate în beznă”, a adăugat edilul-şef al municipiului.

Practic, firma căreia i se va încredinţa serviciul de iluminat public va trebui să investească în modernizarea acestui sistem, urmând să îşi recupereze investiţia din economiile făcute."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iluminatul public din Suceava, scos la licitaţie.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Iluminatul public din Suceava, scos la licitaţie4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei