Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2007 - Anul XII, nr. 240 (3615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rătăciţi

Dispăruţi în inima pădurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Jandarmii montani din judeţul Suceava, ajutaţi de salvamontişti, au fost chemaţi să salveze de la începutul anului nouă persoane care s-au rătăcit prin pădurile din judeţul Suceava. Spre fericire, toate cazurile de dispariţie au fost rezolvate la timp, când nu a fost vorba de alarme false victimele fiind găsite înainte de a suferi răni sau traume majore. Cunoscând foarte bine zonele în care acţionează, pe care le străbat aproape zilnic, şi folosindu-se de ATV – uri şi de caii şi câinii din dotare, jandarmii au reuşit să dea de fiecare dată de cei dispăruţi.

S-a rătăcit în pădure după ce a fost fugărită de câini

Unul dintre cazurile care le-a dat cele mai multe bătăi de cap jandarmilor s-a petrecut pe 29 iunie. O femeie care tocmai fusese la Mănăstirea Rarău s-a pierdut în timp ce se îndrepta spre schitul cu acelaşi nume. Alertaţi prin intermediul Numărului Unic de Urgenţe 112, jandarmii montani din localitate, ajutaţi de Formaţiunea Salvamont din Câmpulung Moldovenesc, au plecat în căutarea femeii. Cunoscând bine toate potecile pe care aceasta ar fi putut să o ia, echipele de căutare au dat peste dispărută în doar două ore. Fugărită de câinii de la o stână din apropiere, femeia a părăsit calea de acces care duce către schit, ajungând într-o zonă pe care nu o cunoştea.  

Rătăciţi în timp ce culegeau ciuperci

Cei mai mulţi dintre dispăruţi au rătăcit drumul în timp ce culegeau ciuperci. Două dintre cazuri au atras în mod deosebit atenţia jandarmilor montani.

Un copil în vârstă de 13 ani, plecat la pădure pentru a culege ciuperci, a hoinărit mai mult de 10 kilometri fără a mai şti unde este, după ce s-a pierdut de tânărul care îl însoţea. Salvarea sa a fost telefonul mobil pe care îl avea în buzunar. Când a văzut că nu mai ştie unde este, puştiul, care s-a pierdut pe raza comunei Vatra Moldoviţei, a sunat la 112. În doar câteva minute, jandarmii de la Postul Montan Vatra Moldoviţei erau deja în legătură telefonică cu copilul.  După aproximativ o oră, timp în care legătura telefonică a fost menţinută permanent, puştiul a fost găsit şi încredinţat părinţilor, deja alarmaţi de cele întâmplate. Totul s-a întâmplat la finele lunii august, când un caz asemănător s-a petrecut şi în comuna Breaza.

Un bătrân de 70 de ani, aflat alături de mai mulţi localnici la cules de ciuperci, a dispărut la un moment dat fără urmă. Văzând că nu dau de el, oamenii au sunat la 112. După câteva ore de căutare, jandarmii montani, care cunosc foarte bine zona, au dat de bătrânul dispărut.

În judeţul Suceava activează şase posturi montane de jandarmi. Pe lângă misiunile de salvare şi de îndrumare a turiştilor ori localnicilor ajunşi în zone pe care nu le cunosc, zecile de jandarmi de la posturile montane din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Cârlibaba, Broşteni şi Vatra Moldoviţei mai au ca prioritate şi prinderea hoţilor de lemne.

De la începutul anului, jandarmi de la posturile montane au aplicat 1400 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 132.965 de lei (1,32 miliarde de lei vechi), cele mai multe amenzi ajungând la cei care exploatează ilegal pădurea. De asemenea, aceeaşi oameni ai legii au întocmit, pentru infracţiuni silvice, 43 de dosare penale."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispăruţi în inima pădurii.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dispăruţi în inima pădurii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează