Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2007 - Anul XII, nr. 236 (3611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donaţie de carte

Gest de suflet al democratului Hrebenciuc pentru românii din Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Campania demarată recent de Prefectura Suceava pentru colectarea de cărţi în vederea înfiinţării unei biblioteci la Consulatul României din Cernăuţi şi pentru bibliotecile unor şcoli cu predare în limba română de pe teritoriul Ucrainei a început să dea roade.

Printre cei care au achiesat la solicitarea primei instituţii a judeţului s-a numărat şi vicepreşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Democrat, Florin Hrebenciuc (foto), candidat al acestei formaţiuni politice la alegerile pentru Parlamentul European. Hrebenciuc a donat în jur de 60 de cărţi, majoritatea de beletristică, exprimându-şi speranţa că le va fi de folos românilor din Ucraina. Totodată, el a făcut un  apel către celelalte partide să doneze cărţi atât de necesare şcolilor cu predare în limba română de pe teritoriul Ucrainei.

„Am văzut apelul făcut de domnul prefect Orest Onofrei şi nu am putut să nu-i dau curs, pentru că românii din afara ţării sunt tot români, iar limba română nu trebuie să se piardă. Un comisar european cerea recent protejarea limbii române şi a culturii româneşti la nivel european, şi dacă nu facem noi acest lucru, atunci cine? Am donat în special cărţi din biblioteca personală, cărţi de suflet, şi fac un apel, la rândul meu, către celelalte partide, să pună umărul la acţiunea demarată de Prefectură”, a declarat Hrebenciuc.

De menţionat că cei care vor să doneze cărţi sunt aşteptaţi la sediul Instituţiei Prefectului- judeţul Suceava din strada Ştefan cel Mare, nr. 36, la camera 5. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefonul 522138.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gest de suflet al democratului Hrebenciuc pentru românii din Ucraina.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gest de suflet al democratului Hrebenciuc pentru românii din Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează