Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2007 - Anul XII, nr. 236 (3611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorul general al Romaniei cere urmarirea penala a ministrului Decebal Traian Remes

Luni, 8 Octombrie 2007 (15:32:15)
"Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a trimis la Administratia Prezidentiala o solicitare privind avizarea urmaririi penale a ministrului agriculturii Decebal Traian Remes. Acesta este invinuit de trafic de influenta, iar NewsIn afirma ca documentele de la dosar arata ca ministrul ar fi trebuit sa aranjeze trei licitatii pentru omul de afaceri al carui intermediar a fost Ioan Avram Muresan. Dosarul se bazeaza pe declaratii ale omului de afaceri si ale altor doi martori si pe cateva convorbiri telefonice si discutii interceptate pe baza de autorizatie. Premierul Tariceanu a declarat ca Parchetul s-a grabit in ultimii ani cu cercetarile in privinta ministrilor Cabinetului sau.
UPDATE: Decebal Traian Remes a trimis luni seara presei un comunicat in care spune ca nu va comenta subiectul pana cand comisia prezidentiale nu va da aviz negativ, dar a precizat ca nu are "nicio culpa".


Comunicatul Parchetului

In temeiul prevederilor art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 12, art. 16 alin. 1 si 2 si art.

19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata si modificata, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a sesizat pe Presedintele Romaniei pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de Remes Decebal Traian, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta prevazuta de art.
257 din Codul penal, in dosarul nr. 157/P/2007 al Directiei Nationale Anticoruptie.

Conform dispozitiilor art. 16 din Legea nr.115/1999, astfel cum a fost modificata prin O.U.G nr.95 din 4 octombrie 2007, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a informat pe primul - ministru cu privire la sesizarea adresata presedintelui Romaniei.

Trei licitatii pentru 15.000 euro si 15.000 RON

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, urma sa-l sprijine pe omul de afaceri Gheorghe Ciorba sa castige trei licitatii, se arata in documentele procurorilor care au cerut mandatul de arestare pe numele fostului ministru al agriculturii, Ioan Avram Muresan, precizeaza agentia de presa NewsIn.

Procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Ioan Avram Muresan acuzandu-l ca a intervenit, in luna septembrie, pe langa actualul ministru al agriculturii, Decebal Traian Remes, in scopul sprijinirii firmei S.C. CONSTRUCT EUROPROMT SRL Satu Mare controlata de Gheorghe Ciroba, invinuit in dosar.

Cu sprijinul ministrului, respectiva firma urma sa castige o licitatie de lucrari organizata de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Valcea, se arata in motivarea procurorilor care a cerut retinerea lui Muresan.

Pentru a obtine sprjinul ministrului, omul de afaceri urma sa dea produse alimentare in valoare de 1500 de RON si suma de 15.000 de euro.

Acuzatiile din dosar se bazeaza, potrivit procurorilor, pe declaratiile omului de afaceri Gheorghe Ciorba si ale altor doi martori, Marin Gheorghe Ciorba si Florica Alec, dar si pe notele de redare ale convorbirilor telefonice si discutiilor interceptate in baza unei autorizatii emisa de Tribunalul Bucuresti.

Procurorii au cerut emiterea mandatului de arestare pentru Muresan sustinand ca acesta a incercat sa se sutraga de la urmarirea penala, a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului si prezinta pericol pentru ordinea publica.

UPDATE: Premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca nu are cunostinta de vreo cerere a DNA privind urmarirea ministrului Remes, dar a precizat ca Parchetul s-a grabit in ultimii ani cu cercetarile in privinta ministrilor Cabinetului sau.

"Parchetul s-a distins in doi ani de zile printr-o graba deosebita care a facut in asa fel incat cativa dintre membrii Cabinetului sa fie anuntati ca fac obiectul unei cercetari, apoi presedintele sa ia masura suspendarii si asistam, in final, la neinceperea urmaririi penale" - a adugat Tariceanu.

El a mai spus ca spera ca justitia este responsabila in privinta acuzatiilor pe care le aduce si a spus ca va face mai multe declaratii dupa ce va primi o hartie oficiala, sa vada despre ce anume este vorba.

Decebal Traian Remes a discutat timp de o ora cu Calin Popescu Tariceanu, dar a plecat de la Palatul Victoria fara sa faca niciun fel de declaratii.

UPDATE: Decebal Traian Remes a trimis luni seara presei un comunicat in care spune ca nu va comenta subiectul pana cand comisia prezidentiale nu va da aviz negativ, dar a precizat ca nu are "nicio culpa".

Precizare

Referitor la solicitarea avizului de la Presedinte privind urmarirea mea penala, aduc la cunostinta Mass-Media ca pana in ziua in care se va da acel aviz negativ sau, in caz contrar, pana in ziua in care Parchetul va da solutia NUP, nu voi comenta subiectul.

Fac precizarea ca nu am nici o culpa.

Min. Decebal Traian Remes "
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul general al Romaniei cere urmarirea penala a ministrului Decebal Traian Remes.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorul general al Romaniei cere urmarirea penala a ministrului Decebal Traian Remes0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează