Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2007 - Anul XII, nr. 236 (3611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raport

12 edituri nu şi-au onorat comenzile de manuale în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

La aproape o lună de la începerea noului an şcolar, în judeţul Suceava mai sunt instituţii de învăţământ în care comenzile de manuale nu au ajuns în totalitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman (foto), 12 edituri sunt restanţiere în ceea ce priveşte onorarea comenzilor de carte şcolară. Laura Hacman a menţionat că editurile cu restanţe şi-au onorat o parte dintre comenzi, însă au mai rămas titluri, care probabil din probleme legate de tipărire, nu au mai ajuns în şcoli. Din cele 644 de titluri comandate de IŞJ pentru instituţiile de învăţământ, în judeţ au ajuns 592 de titluri.

„Sunt nemulţumiri din partea şcolilor din cauza numărului mic de manuale aprobat pentru reeditare”, a spus Laura Hacman. Aceasta a mai precizat că datorită unor creşteri a efectivelor de elevi, dar şi datorită schimbării opţiunilor de editură la anumite clase, nu există o acoperire suficientă a manualelor cu titlurile solicitate. Cele mai multe solicitări de suplimentare a manualelor au fost la clasele I-IV, dar şi la clasa a V-a, întrucât la aceste cicluri de învăţământ cărţile şcolare sunt foarte uzate, deoarece au fost folosite de şase generaţii de şcolari.

Un raport transmis IŞJ-ului de către reprezentanţii Depozitului de manuale arată că la nivelul judeţului, comenzile de carte şcolară au fost onorate în proporţie de 92%.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 edituri nu şi-au onorat comenzile de manuale în Suceava.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 edituri nu şi-au onorat comenzile de manuale în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează