Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2007 - Anul XII, nr. 236 (3611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Câteva reţete, la îndemâna oricui, cu produse apicole I

Apiterapia foloseşte produsele apicole pentru tratamentul a diverse afecţiuni. Sunt incluse tratamente cu miere, propolis, polen, venin de albine, apilarnil şi lăptişor de matcă. 100 g de miere conţine: 17,2 la sută apă, 0,4?0,8 la sută proteine (aminoacizi), 81,3 la sută zaharuri (din care 38,19 la sută fructoză, 31,28 la sută glucoză, 5 la sută zaharoză, 6,83 la sută maltoză şi alte dizaharide), 3,21 la sută vitamine, minerale, oligoelemente, substanţe bactericide (3,5 mg vitamina C, 4,4?5,5 mg tiamină (B1), 26,9?61 mg riboflavină (B2), 10 mg piridoxină (B6), 55?105 mg acid pantotenic, 36?110 mg acid nicotinic (PP), 3 mg acid folic, 5 mg sodiu, 10 mg potasiu, 5 mg calciu, 6 mg mangan, 0,6 mg fier, 16 mg cupru, 44 mg fosfor, 5 mg sulf

Mierea de albine, "laptele bătrânilor"

Un kilogram de miere furnizează 4.100 calorii, adică o cantitate egală cu cea furnizată de 5,675 kg lapte, 1,680 kg carne de vită, 50 de ouă, 40 portocale sau 25 de banane.

Diluţia de miere în apă caldă (o lingură de miere la o cană de apă) băută seara, la culcare, dă rezultate bune în combaterea insomniei, a constipaţiei şi în eliminarea toxinelor.

Mierea se recomandă ca mijloc terapeutic şi profilactic într?o doză zilnică de 80 g până la 120 g. Se recomandă consumarea ei în combinaţii cu suc de lămâie sau măceşe, ca factor energizant.

Împotriva gripei, se pun într-o jumătate de litru de apă fierbinte o lingură de măceşe, o lingură de coacăze şi o lingură de zmeură, se lasă la infuzat 15 minute, după care se strecoară. Se bea de 3 ori/zi, câte o jumătate de pahar de infuzie înainte de masă. În infuzia rece se adaugă o lingură de miere.

Mierea a fost numită şi "laptele bătrânilor". Oamenii în vârstă pot să?şi recapete o parte din forţă, consumând miere.

Înlăturarea problemelor digestive

Bolnavii de hepatită pot folosi mierea ca aliment şi medicament, deopotrivă. Medicii sunt de acord că orice dietă în cazul hepatitelor este bine să conţină neapărat aminoacizi esenţiali, glucide şi vitamine. O asociere între miere ca suport glucidic, polen şi lăptişor de matcă ne poate asigura o convalescenţă fără probleme şi o nutriţie deosebită a celulei hepatice – una dintre foarte puţinele celule din organismul nostru care se pot reface. Tot în afecţiunile ficatului, se amestecă, în părţi egale, miere şi coacăze negre trecute prin maşina de tocat. Din acest amestec se ia câte o linguriţă, cu 30 de minute înainte de masă.

În ulcerul gastric şi duodenal, mierea se foloseşte cu 2 ore înainte de micul dejun şi prânz şi la 3 ore după cină. O lingură de miere se dizolvă într-un pahar cu apă caldă, pentru că dizolvată ea contribuie la subţierea mucozităţilor din stomac, scade intensitatea durerii, înlătură vărsăturile şi arsurile.

În colită, o lingură de flori de muşeţel uscate se pun într-un pahar cu apă fierbinte. După ce s-a răcit, se strecoară infuzia şi se adaugă o lingură de miere. Se beau 2-3 căni/zi.

Mierea "hrăneşte" muşchiul cardiac

Suferinzilor de hipertensiune arterială li se recomandă să amestece o lingură de miere, o lingură de suc de sfeclă roşie, o lingură de suc de hrean (înainte de a fi dat pe răzătoare, hreanul trebuie ţinut în apă timp de 36 de ore) şi sucul de la o lămâie. Se ia câte o lingură din acest amestec, de 3 ori/zi, cu o oră înainte de masă. În cazurile de stenocardie, se amestecă sucul de la 2 lămâi, sucul din 2 frunze mari de aloe şi 500 g de miere. Se lasă la macerat într-un vas bine închis, timp de 7 zile, în frigider. Se ia câte o lingură, de 3 ori/zi, înainte de masă. Pentru ateroscleroză, folosiţi usturoi şi miere: o căpăţână de usturoi pisat se amestecă în sucul de la o lămâie şi 2 linguriţe de miere. Amestecul se administrează în 2 doze, dimineaţa şi seara, cu 30 de minute înainte de masă.

Cardiacii, în special persoanele de vârsta a treia cu afecţiuni cardiace, este bine să ia, zilnic, câte o lingură de miere. Aceasta hrăneşte muşchiul cardiac cu zaharurile direct asimilabile pe care le conţine – glucoza şi fructoza. Mai ales după 40 de ani, miocardul are nevoie de hrană suplimentară. De multe ori, atunci când simţim că ne înţeapă inima, ne liniştim dacă luăm o linguriţa, două de miere într?un pahar cu apă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva reţete, la îndemâna oricui, cu produse apicole I.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câteva reţete, la îndemâna oricui, cu produse apicole I0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează