Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ritualul de înfrumuseţare, în câţiva paşi rapizi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că foarte multe doamne şi domnişoare se plâng că la începutul zilei nu le ajunge niciodată timpul pentru ritualul de înfrumuseţare pe care şi l-ar dori, vă prezentăm câteva sfaturi care vă vor ajuta să câştigaţi minute preţioase în dimineţile aglomerate.

Trezirea şi revigorarea la prima oră a dimineţii devin din ce în ce mai dificile, pe măsură ce zilele săptămânii trec, şi fiecare aşteaptă cu nerăbdare weekendul. Şi, mai ales, în această perioadă de primăvară, când, potrivit tradiţiei, „pierdem” o oră de somn din cauza trecerii la programul de vară. Organismul parcă ne roagă să mai lenevim un pic dimineaţa şi foarte puţine persoane rezistă tentaţiei de a-şi prelungi toropeala cu câteva minute. În programul încărcat şi intens al femeilor, aceste câteva minute contează foarte mult, iar „irosirea” lor se reflectă în primul rând în timpul care le rămâne pentru executarea ritualului de îngrijire cotidiană şi înfrumuseţare. Unele doamne şi domnişoare încearcă să recupereze minutele pierdute pe drum (se dau cu rimel în maşină sau se rujează în timp ce merg), însă astfel de activităţi pot deveni periculoase, prin urmare, nu sunt recomandate.
O publicaţie din Statele Unite a realizat un sondaj de opinie al cărui obiectiv a fost acela de a afla de cât timp au nevoie femeile pentru a se pregăti în fiecare dimineaţă. Rezultatele au arătat că 48 la sută dintre respondente au spus că dedică ritualului de înfrumuseţare între 30 de minute şi o oră, în timp ce 34 la sută dintre femeile care au participat la sondaj au susţinut că au nevoie de mai mult de o oră în fiecare dimineaţă pentru a se pregăti. Restul respondentelor au declarat că acordă cel mult 30 de minute ritualului de îngrijire (unele chiar au spus că nu au timp pentru aşa ceva).
Pentru a le ajuta pe toate doamnele şi domnişoarele să se bucure de câteva minute în plus de leneveală, fără a avea mustrări de conştiinţă că răpesc din timpul acordat frumuseţii, vă prezentăm câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să câştigaţi puţin timp dimineaţa.

Spălaţi-vă părul de seara
Aranjarea părului este, foarte probabil, procesul care vă răpeşte cel mai mult timp dimineaţa. Pentru a câştiga minute preţioase, spălaţi-vă părul de seara, pentru ca dimineaţa să nu trebuiască decât să îl coafaţi după bunul-plac. Acest sfat este ideal pentru femeile care obişnuiesc să îşi întindă părul cu placa, însă toate doamnele şi domnişoarele pot beneficia de el. Spălând părul de seara, nu vă veţi mai face griji că nu a avut timp să se usuce bine înainte de a fi „maltratat” cu placa. În plus, va deveni mai uşor de aranjat, iar coafura va rămâne impecabilă întreaga zi.

Folosiţi o cremă hidratantă cu efect de bronzare
Utilizarea unei creme hidratante cu efect autobronzant este o soluţie inteligentă pentru a efectua două operaţiuni de îngrijire dintr-o mişcare. Astfel, nu veţi mai fi nevoită să aplicaţi într-o primă etapă crema de zi şi apoi fondul de ten, pentru că loţiunea cu efect de bronzare le combină pe amândouă. Deci, nu veţi avea decât să întindeţi crema în strat subţire şi uniform pe faţă şi sunteţi gata de plecare. Pentru zilele în care tenul dumneavoastră are mai multe probleme decât în mod obişnuit, puteţi potenţa efectul cremei cu efect autobronzant aplicând baton corector în locurile unde este nevoie.

Folosiţi creion dermatograf în locul tuşului
Cum dimineaţa sunteţi de multe ori atât de adormită încât abia vedeţi cu ce culoare vă machiaţi, înţelegeţi că nu are nici un rost să încercaţi să vă conturaţi ochii cu tuş - operaţiune care, ştiţi bine, este destul de dificilă. Alegeţi calea uşoară. Trasaţi o linie nu foarte groasă pe pleoapa superioară, apoi întindeţi puţin creionul, fie cu vârful degetului, fie cu o pensulă. Este un machiaj cât se poate de discret şi foarte potrivit pentru serviciu, iar marele său avantaj este acela că nu necesită mult timp.

Aplicaţi rimelul cu o perie curbată
Dacă optaţi pentru un rimel cu perie curbată, genele se vor ondula în mod natural încă de la prima aplicare a produsului cosmetic. Prin urmare, nu va mai fi nevoie să pierdeţi secunde preţioase curbându-vă genele cu cleştele special. Aveţi grijă să acoperiţi bine genele cu rimel şi ajutaţi puţin operaţiunea de curbare, insistând pe vârfurile acestora.

Întrebuinţaţi fardul de obraz şi pe post de fard de ochi
Acest sfat este valabil dacă de obicei folosiţi un fard de obraz cu textură cremoasă. Specialiştii în machiaj îl recomandă întrucât este mai uşor de aplicat şi mai rezistent decât fardul pudră. Renunţaţi deci la pensulă şi aplicaţi acest tip de fard de obraz cu ajutorul degetelor. După ce aţi dat culoare pomeţilor, folosiţi restul de fard de pe mâini pentru a vă colora pleoapele. Nu vă faceţi griji că acesta nu ar fi un machiaj reuşit: deja aţi trasat o linie pe pleoapă cu creionul dermatograf, aşa că fardul de obraz nu va face altceva decât să lumineze ochii, completând în mod fericit machiajul de zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritualul de înfrumuseţare, în câţiva paşi rapizi.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Ritualul de înfrumuseţare, în câţiva paşi rapizi1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei