Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 153 (8377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


A murit și capra georgienilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A căzut și cealaltă gazdă a Europenele de tineret. Georgienii au părăsit competiția tehnic neînvinși, căci eliminarea din sferturi a survenit în urma loviturilor de departajare. Iarăși 0-0, eternul 0-0 al fricii în meciurile eliminatorii, deși nu numai în acestea. Totuși, acest meci ne-a adus înaintea ochilor o echipă a Israelului care ne-a cam băgat în sperieți. Dacă ăștia micii joacă așa, cum or juca frații mai mari? Părerea mea e că am avea viață grea și dacă împotriva ”armăsarilor” lui Iedi ar juca bidiviii ăștia U21 de i-au eliminat pe georgieni. Fiindcă nu a fost vorba numai de șansa nelipsită care te însoțește la 11 pași, israelienii au fost mai buni încă din timpul regulamentar. Au avut bară, au avut ocazii, au fost proactivi. Iar la departajare nu s-au emoționat că le stătea în față un portar de peste 20 de milioane de euro. Sigur, nu apără milioanele, iar un portar nu poate fi judecat numai după (contra)performanța de la loviturile de departajare, însă senzația mea e că atunci trebuia să dea măsura valorii sale, când speranțele unei întregi națiuni, cu o doză rezonabilă de exagerare, stăteau în el. Una peste alta, s-a petrecut scenariul clasic, Georgia n-a știut să gestioneze statutul de favorită, care vine la pachet cu presiune diferită față de cea de la meciurile din grupă, unde echipa gazdă a fost mereu cu șansa a doua. În cel de-al doilea sfert, Spania a trecut mai greu decât se preconiza de Elveția, dar a trecut și se vede la orizont o semifinală cu Franța pe Ghencea, pe care nu am de gând s-o ratez. Sper doar să nu-mi fi făcut francezii bucata în meciul de aseară cu Ucraina.

Astăzi a început și Wimbledonul, cu toți ochii pe tabloul masculin, acolo unde Djokovic are un culoar periculos de ușor, ca să mă exprim oximoronic. Sfertul previzionat cu Rubliov nu-l poate răni, apoi semifinala ar fi cu unul dintre Ruud și Sinner, ultimul făcându-i ceva probleme anul trecut, doar că între timp italianul a stagnat, dacă nu mai rău. Pe turnanta lui Rubliov poate apărea teoretic și Kirgyos, însă lunile de pauză nu-l recomandă. Așadar, mult mai interesantă e jumătatea lui Alcaraz, unde s-au înghesuit Medvedev, Zverev, Tsitsipas, Rune, chiar Korda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit și capra georgienilor.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A murit și capra georgienilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei