Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 67 (7679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Spuma sfârșitului de săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să ne mândrim cu echipele din estul Europei, cu speranța că ne vor inspira și pe noi în viitorul apropiat! Nici nu știu cu cine să încep, cu Dinamo Zagreb sau cu Slavia Praga. Subiectiv, cu al nostru, adică Nicolae Stanciu. Este omul dublei cu Rangers, fără discuție. A mai oferit un gol de impact total – calificare și spectacol. Păcat că Rangers n-a știut să piardă, a curs sângele ca pe vremea lui Rob Roy! Total neinspirat, Gerrard n-a apelat la Hagi, ceea ce în final a fost mai bine, neamestecându-l în rușinea aia. Mai tare ca Stanciu a fost numitul Orsic, autorul unei triple cu care Dinamo Zagreb a debusolat-o pe Tottenham, sau mai degrabă pe Mourinho, falimentar orice club ar prelua, de ani buni încoace (și sportiv, și financiar). Vă vine să credeți că Orsic are 28 de ani și o cotă de doar 1,5 mil. euro, adică la nivelul unui Moruțan?! Hai că primele două goluri ar putea fi catalogate ca execuții, dar cel din prelungiri e gol de autor, acea progresie printre 4-5 adversari fiind demnă inclusiv de Messi. Care Messi, apropo, devine cel mai ”îmbrăcat” jucător în tricoul Barcelonei, prilej pentru foști și actuali colegi, fotbaliști uriași ei înșiși, să-l omagieze cu un colaj video. Pe mine chiar m-a emoționat, mai ales finalul, fiecare făcând gestul lui Messi de la celebrarea unui gol.

Să ne bucurăm că avem și noi un omolog al lui Messi, Ștefan Radu tocmai a egalat (și urmează să depășească, firesc) recordul de prezențe în tricoul lui Lazio, de asemenea în toate competițiile. Este ceva uriaș, de neînchipuit în lumea fotbalului de azi pentru un fotbalist român plecat în fotbalul mare.

Am lăsat la urmă câteva considerații despre marele nostru derby... Chiar dacă admitem că a dat covidu-n CFR, astfel încât a trebuit să joace cu a patra spre a cincea opțiune de vârf, cum se explică deciziile catastrofale luate în apărare? Ce căuta Arlauskis la 25 de metri, cu fundaș pe aceeași linie cu O. Popescu? Excelează cumva junele fecesebist la viteză? Nu, el o gâdilă, o filtrează. Tot un fel de ”roșu” merita să ia și Chipciu, pe loc, însă de la antrenor. Iar Camora a comis probabil gafa carierei, dar care putea fi reparată de Vinicius, care nu s-a dus el în alunecare la mingea aia! Una peste alta, stil mai actual are Petrea, Iordănescu are o altă tradiție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spuma sfârșitului de săptămână.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Spuma sfârșitului de săptămână4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei