Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 67 (7679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Două comune sucevene au fost declarate stațiuni turistice de interes local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a aprobat, vineri, o hotărâre prin care două comune din județul Suceava au fost declarate stațiuni turistice de interes local. Noile localități sucevene care au primit acest statut sunt comunele Frumosu și Mălini. Alături de aceste localități au primit același statut zona de agrement Băile Figa - orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud, municipiul Salonta și orașul Săuceni din județul Bihor. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a transmis că acordarea acestui statut s-a făcut în urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, inclusiv prin vizite în teren efectuate de specialiștii în domeniu. De precizat că localitatea Mălini face parte din două Rute Cultural Turistice, recunoscute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Este vorba despre Ruta Cultural Turistică a Caselor Memoriale din Bucovina, dezvoltată pe plan regional, și Ruta Cultural Turistică a Patrimoniului Muzeal din România, dezvoltată pe plan național.

„Pe termen lung și mediu, atestarea acestor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local va crea un impact pozitiv. Prin prisma potențialului turistic, dar și a resurselor naturale și antropice, acestea vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, printr-un punctaj sporit, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influențând, în consecință, și creșterea circulației turistice, dar și diversificarea ofertelor”, a transmis Ministerul Economiei și Turismului. Într-un comunicat se mai arată că având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste stațiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui la creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de stațiuni turistice de interes național și 95 de interes local.

De precizat că în județul Suceava sunt mai multe localități care au statutul de stațiune turistică de interes național, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Sucevița. La acestea se adaugă mai multe localități declarate stațiuni turistice de interes local, printre care Cacica, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Poiana Stampei, Pojorâta, Sadova, Solca, Vatra Moldoviței.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două comune sucevene au fost declarate stațiuni turistice de interes local.
 Vizualizări articol: 3007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Două comune sucevene au fost declarate stațiuni turistice de interes local3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei