Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2020 - Anul XXV, nr. 261 (7566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Parcă tot mai în silă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cine nu a practicat vreun sport de echipă în cadru organizat, cu legitimaţie, cu partide oficiale, cu arbitri, nu poate înţelege emoţiile care te încearcă în timpul ritualului de dinaintea începerii meciului, atunci când echipele se aliniază la centru, când se intonează ceva, ori se scandează, uneori ţinându-se şi câte un moment de reculegere, în memoria vreunui fotbalist sau oficial, a victimelor unor atentate, iar mai de curând, a victimelor pandemiei, obicei devenit el însuşi pandemic! Sunt locuri pe planetă, precum Santiago Bernabeu (aflat actualmente într-un amplu proces de reîntinerire), unde asemenea momente încărcate de emoţie şi de dramatism, dar şi obişnuitaîncălzire a echipelor înaintea meciului, sunt susţinute de o coloană sonoră alcătuită din capodopere ale muzicii clasice, de la bucăţi simfonice celebre până la arii şi coruri din opere, conferind întregului eveniment o încărcătură de civilizaţie, de bun-simţ, de cultură, pe care spectatorul de prin alte părţi nici nu le înţelege, nici nu vede ce legătură au cu sportul. Cu sportul poate că nici nu au în mod direct, însă ideea de spectacol sportiv care ne mână pe stadioane este pusă integral în valoare. Unde vreau să ajung? Păi la ideea că până prin nenorocita de primăvarăa acestui nenorocit an 2020, momentele asta de-adreptul înălţătoare generau o stare de spirit cu totul specială la sportivi: îi vedeai în minutele premergătoare fluierului concentrându-se parcă altfel decât pe stadioanele unde se cântă Foo Fighters sau Sheila E. Altfel de hotărâre în privire, altfel de încordare a muşchilor. Din primăvară, odată cu dezlănţuirea demenţei, toate, de la aceste clipe memorabile despre care scriu aici, continuând cu meciurile însele şi încheind cu interviurile şi discuţiile de după, au căpătat aspecte mai degrabă derizorii, cei prezenţi în iarbă ne mai având pentru cine produce spectacolul. S-a mers cumva din inerţie până la finalizarea competiţiilor, naţionale şi internaţionale, cu o lipsă de chef tot mai vădită. Dar nimeni nu se gândea că noul sezon va fi de fapt doar prelungirea celui încheiat. Vă rog să priviţi la jucători, arbitri şi băncile tehnice înainte de începerea meciurilor: veţi vedea figuri tot mai abătute, posace, triste, şi nici urmă de mobilizare în scop de mare performanţă. E o lehamite generalizată, şi cred căperfect justificată, iar scorurile, adesea bizare, sunt rezultatul logic al sportului practicat în silă. Nu-i putem însă acuza de nimic. Sunt doar oameni şi ei, înainte de a fi sportivi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcă tot mai în silă.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Parcă tot mai în silă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei